*Nettavisen* Sport.

- Ellevilt. Som X-files!

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det ble enormt dramatisk da Tromsø gjestet Lillestrøm fredag kveld til tippeligadyst.

13.07.12 21:22

LILLESTRØM - TROMSØ 4-2 : Den 15. tippeligarunden fikk en tjuvstart på Åråsen fredag kveld, da Lillestrøm tok imot medaljejagende Tromsø til kamp om de tre poengene.

Og for en underholdning vi ble servert på Åråsen. Lillestrøm lå under 0-2, men snudde til 4-2 i løpet av få minutter av den andre omgangen, i det som var en fantastisk spennende kamp.

- Det er helt ellevilt på Åråsen. Dette er som X-files, vi tror det ikke før vi får se det, sa Max-kommentator Jan-Erik Aalbu da LSK hadde snudd kampen.

Og han hadde helt rett. De som så første omgang kan umulig ha hatt stor tro på Lillestrøm-seier, for laget ble totalt utspilt av Per-Mathias Høgmos menn.

Skjedde igjen
Men den som ikke lærer av historien, vil gjenoppleve den. Omtrent det samme skjedde nemlig i fjorårets oppgjør på Åråsen. Tromsø ledet 0-2, men Lillestrøm vant 3-2.

I år ble det altså 4-2-tap for Høgmos menn. Tromsø-treneren var selvsagt skuffet etter kampen.

- Etter 2-0-scoringen kom det kjappe scoringer tilbake, og da gikk gardinen ned. Nivået må opp på de avgjørende situasjonene, det gjelder på alle fire LSK-målene. Jeg berømmer LSK for godt trøkk, men vi må opp noen hakk om vi skal ta poeng i de neste kampene sier Høgmo til Max.

- Herlig
I LSK-leiren var stemingen adskillig bedre. Trener Magnus Haglund oppsummerte slik:

- Vi kom ikke i gang i første omgang, og flere av spillerne underpresterte kraftig, sett opp mot deres vanlige nivå. I andre omgang viste vi at vi er et godt lag. Vi vant ballen i mange gunstige situasjoner og satte bra fart, det var en herlig omgang, sier Haglund til Max.

Selve kampen var det Tromsø som startet best. Etter 11 minutter fikk Hans Nordbye ballen i feltet etter klabb og babb i LSK-forsvaret, og Nordbye smalt ballen i mål fra syv meter. Dermed sto det 0-1 til Tromsø.

Hele seks ganger på femten kamper har Lillestrøm sluppet inn mål i løpet av det første kvarteret. Det gjør det ikke enkelt å vinne fotballkamper.

TIL-dominans
Lillestrøm måtte klare seg uten Bjørn Bergmann Sigurdarson, som er ute med suspensjon, og det savnet var merkbart i første omgang. Lillestrøm hang ikke med i svingene, og Tromsø dominerte absolutt alt på Åråsen i første omgang.

Likevel gikk lagene til pause på 0-1 til Tromsø, noe Lillestrøm faktisk hadde grunn til å være fornøyde med.

Men andre omgang åpnet like dårlig som første. Allerede etter tre minutter ut i omgangen økte nemlig Tromsø ledelsen ved Steffen Nystrøm.

Zdenek Ondrasek spilte Nystrøm fint gjennom med Sead Ramovic, og i fin posisjon gjorde han ingen feil. Dermed sto det 0-2 til Tromsø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

LSK-comeback
Tre minutter senere slo Lillestrøm tilbake. Petter Vaagan Moen fikk ballen på 18 meter, så seg rundt og spilte Erling Knudtzon fri med en nydelig pasning. Fra skrått hold gjorde Knudtzon ingen feil, og banken ballen i mål langs bakken. Det var Knudtzons tredje scoring på to kamper, og stillingen var 1-2 på Åråsen.

Da ble en gnist tent hos hjemmelaget.

Minuttet etter reduseringen gikk Lillestrøm i angrep igjen og fikk en corner. Vaagan Moen slo dødballen, og i feltet ruvet 18-åringen Ohi Omoijuanfo høyest og stanget inn utligningen.

For en dramatikk i starten av andre omgang!

Lillestrøm fulgte opp med et enormt press for å skaffe 3-2-scoringen, og skapte flere store sjanser. Vaagan Moen var nær med et stolpetreff etter 59 minutter.

- Som X-files!
Men målet skulle komme, og det ved midtbanespiller Guy Roger Toindouba. Innbytteren kjempet til seg ballen på 30 meter, dyttet unna et par mann og sendte avgårde et skudd. Det gikk rett i tverrliggeren, ned på ryggen til Marcus Sahlman i TIL-buret og i mål. Dermed tok LSK ledelsen for første gang fredag kveld, etter det som var en imponerende snuoperasjon.

- Det er helt ellevilt på Åråsen. Dette er som X-files, vi tror det ikke før vi får se det, sa Max-kommentator Jan-Erik Aalbu da 3-2 ble et faktum.

Lillestrøm fortsatte presset mot Tromsø-målet, og det skulle betale seg et kvarter før slutt. Johan Anderson kom seg ned på LSKs venstreside og slo et innlegg inn i boksen. Der ventet Pálmi Rafn Pálmason, og islendingen satte ballen kontant i mål på halv volley. 4-2 til Lillestrøm.

Hjemmelaget kontrollerte inn de tre poengene, og tok dermed sin andre strake seier. Nå er optimismen tilbake på Romerike, og laget er oppe på en niendeplass på tabellen, før runden fullføres i morgen og på søndag.

Tromsø er på sin side nede på en femteplass, ni poeng bak serieleder Strømsgodset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag