RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

- EM-sluttspill verdt en halv milliard

Kommer Norge til EM kan NFF le hele veien til banken.

Opptil 250 millioner direkte og like mye i synergieffekter. Et EM-sluttspill kan bli en gullgruve, skriver BA.

Fotballpresident Yngve Hallén anslår at deltakelse i neste års EM-sluttspill i Polen og Ukraina kan bli verdt svimlende 500 millioner kroner.

- Alt fra 150–250 millioner vil komme norsk fotball til gode gjennom direkteinntekter. Så vil summene bli like store for alle de samfunnsmessige løftene som vil komme, sier han til BA.

Disse inntektene er sikre
Hallén har de siste dagene befunnet seg i sveitsiske Zürich, for å forberede seg til morgendagens mye omtalte FIFA-kongress. Midt i all møtevirksomheten fant fotballpresidenten i går tid til å regne grovt på alle inntektene Norges Fotballforbund har i vente dersom Drillo greier å ta landslaget til neste sommers store begivenhet. '

* 80–100 millioner kroner i såkalt deltakerfee fra UEFA.

* Minimum 10 millioner kroner knyttet til sponsoravtaler og treningskamper grunnet økt markedsverdi.

* 40–80 millioner gjennom 5–10 prosent økning i toppklubbenes markeds- og billettinntekter.

Dette er merinntektene Hallén lister opp som «sikre» i regnestykket. Totalt snakker vi altså om opptil en kvart milliard kroner.

Synergigevinst
Men den tidligere Sogndal-bossen fra Alversund understreker at synergieffektene fra andre hold vil være minst like store. Dermed kan EM bli verdt så mye som en halv milliard, om Hallén skulle få en stor rød R på regnestykket sitt.

- For norsk fotball gir sluttspill enorme ringvirkninger, noe vi har sett tidligere på damesiden. Man løfter frem flere spillere, det blir mer entusiasme og man får synergier ved at det utvikles anlegg. Disse verdiene er mye større enn de vi kan kartlegge som direkteinntekter.

- Satt på spissen; en Huseklepp-scoring mot Portugal er mye verdt!?

- Ja, hvis Huseklepp fikser mål i Portugal og våre venner på Island gjør noe av det samme mot Danmark, så ser det bra ut! Slik kan man gå rundt og drømme, men realitetene kommer alltid for en dag. Vi kan ikke legge inn alle disse inntektene. De får heller være en bonus om vi eventuelt kommer til EM, svarer Yngve Hallén.

Denne saken er hentet fra BA.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere