*Nettavisen* Sport.

- En av disse blir ny RBK-trener

KANDIDATENE: Dag-Eilev Fagermo, Trond Sollied og Kåre Ingebrigtsen er de heteste kandidatene til den permanente jobben som RBK-trener. Foto: Montasje (NTB scanpix)

RBK-legende tror det står mellom tre alternativer.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Rosenborg er i full gang med jakten på en permanent hovedtrener.

Får Kåre Ingebrigtsen fortsette, eller blir det en ekstern trener som får entre Lerkendal-manesjen fra og med neste sesong? Det spørsmålet stiller Rosenborg-tilhengerne seg i disse dager.

- Jeg har lyst på jobben, sier Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen på Åråsen etter 2-0-seieren mot LSK fredag kveld.

Ifølge styreleder Ivar Koteng regner klubben med å ha en ny hovedtrener på plass senest 1. desember, og han innrømmer at Ingebrigtsen har styrket sine aksjer i høst.

Tidligere Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud har 272 kamper for klubben og følger godt med på gamleklubben. Han mener det står mellom tre mann når ny RBK-trener skal velges:

  • Nåværende RBK-trener Kåre Ingebrigtsen
  • Odd-trener Dag-Eilev Fagermo
  • Tidligere RBK-trener Trond Sollied.


- Det er ganske likt mellom Sollied og Fagermo. Og Kåre er en tredjemann. Jeg har ikke noen favoritt av de tre. Jeg er alltid innstilt på å gi folk en sjanse, sier Skammelsrud til Nettavisen.

- Fikk tid i Odd
Han sier imidlertid at Fagermo er «den første han tenker på» når han vurderer kandidater til å bli ny RBK-trener.

Klikk på bildet for å forstørre.

KANDIDATER: Fagermo og Sollied. Foto: Montasje (NTB scanpix)

- Fagermo har stått frem med den type fotball som Rosenborg ønsker å spille, og må være en god kandidat, sier Skammelsrud.

Men den tidligere Lerkendal-yndlingen har visse forbehold. Han mener det blir en helt annen hverdag for Fagermo å trene RBK enn han opplever i Skien.

- Fagermo har fått tid på seg i Odd til å bygge opp et lag. I Rosenborg er det tøft å være trener, og det er mange som fått merke det de siste årene. Det er to forskjellige verdener. Det kreves resultater med en gang, mens Fagermo har fått bygge stein på stein i Odd, og det er det sjelden man får tid til i dagens trenerverden, dessverre, påpeker Skammelsrud.

- Tror du Fagermo eventuelt vil få nok tid i Rosenborg til å gjøre samme, gode jobb som han har gjort i Odd?

- Du kan si det sånn, man har jo ikke fått det til nå. Jeg har ikke noe bedre svar enn det. Det har vært mye frem og tilbake med sparkinger i Rosenborg i det siste, totalt motsatt enn sånn det var før. Det er synd for personene det gjelder, og det er synd at det skal være sånn. Men fotball er blitt sånn, spesielt i toppklubbene der kravene er store. Hvis det er åtte lag som har mål om å vinne serien, er det syv trenere som ligger dårlig an på slutten av sesongen, sier Skammelsrud.

Klikk på bildet for å forstørre.

RBK-AKTUELL: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo blir nevnt som høyaktuell for å overta Rosenborg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)


- Ikke tenk kortsiktig
RBK-legenden mener Rosenborg bør ta et valg, bestemme seg for å gi en trener tid og stå last og brast ved det.

- Jeg mener den eneste veien å gå er at man har tro på én trener og lar han få den tiden han trenger. Man må ikke se kortsiktig på de siste månedenes resultater, sier Skammelsrud.

Han utdyper tankene slik:

- Men jeg tror innstillingen har vært slik nesten hver gang de har ansatt noen. Og RBK har ikke bare sparket trenere, noen har forsvunnet av egen vilje også. Hensikten er nok bestandig å ha en langsiktig plan, men presset utenfra er mye større i Rosenborg enn andre plasser, og det gjør at man får ekstra kort tid. Det kreves resultater, påpeker han.

- Som person, tror du Fagermo er riktig for Rosenborg?

- Ja, han virker veldig tøff og fornuftig. Han kan være på kanten noen ganger, men det må han få lov til. Det er litt av sjarmen med fotball, man må kunne være litt frittalende, fotball er ikke veldig farlig, sier Skammelsrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

RBK-LEGENDE: Bent Skammelsrud følger fortsatt godt med på gamleklubben. Her er han avbildet etter RBKs historiske kamp mot Milan på San Siro i 1996, der Rosenborg vant 2-1. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)


Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sier følgende om status på Rosenborgs trenerjakt.

- Status er at vi vet hvor vi vil som klubb, hvilke målsettinger vi har og hvilke spesifikasjoner som skal til. Nå begynner vi ganske raskt å lete etter navn, sier Koteng til Nettavisen.

Han forteller at nåværende trener Kåre Ingebrigtsen er en het kandidat.

- Han har styrket sitt kandidatur etter at han begynte på jobben, innrømmer Koteng.

Skammelsrud kjenner Ingebrigtsen godt. Han tror han like gjerne kan leve med en assistentrolle.

- Kåre har selvfølgelig lyst til å bli hovedtrener, men er også en type som fullt ut aksepterer å bli assistent. Og jeg tror han blir en god assistent, mener Skammelsrud.

Ingebrigtsen selv sier at han ikke er veldig interessert i en assistentrolle under en annen hovedtrener på Lerkendal neste sesong.

- Det er jeg ikke så sikker på. Jeg er ikke assistent for å være assistent, det er jeg ikke. Jeg er ikke kjegleflytter, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

JAKTER NY TRENER: RBK og Ivar Koteng. Foto: Ned Alley (NTB Scanpix)

Koteng: - Fagermo er flink
47 år gamle Fagermo har kontrakt ut 2016, men skal ifølge TA ha en klausul i sin kontrakt der det står at han kan forlate Odd for å gå til en større klubb.

Til det sier Koteng følgende:

- Vi ser at han er en flink trener, det er hyggelig at han er tilgjengelig, og han spiller en type fotball som er interessant, sier RBK-lederen.

Pål André Helland vil ikke mene mye om Fagermos kandidatur.

- Det har jeg ikke gjort meg opp noen mening om. Det får vi ta hvis det eventuelt skjer. Nå har jeg fullt fokus på Rosenborg og de trenerne vi har, jeg er superfornøyd sånn som det er nå, sier han til Nettavisen.

Og han er klar på at han ønsker Ingebrigtsen videre som permanent løsning.

- Ja, det gjør jeg. Jeg stortrives, forsrikrer Helland.

Fagermos frittalende stil stjeler ofte overskrifter i norske aviser. Det er heller ikke noe Rosenborg har noe imot.

- Rosenborg har hatt usedvanlig mange frittalende trenere, og det i seg selv er ikke noe problem, mener Koteng.

- Dere lar dere ikke skremme av at Fagermo tør å si ting rett ut?

- Nei, det er heller motsatt. Vi blir trygge på folk som tør å si ting, svarer Koteng.

Rosenborg har vel hatt en frittalende trener før som har hatt suksess ...

P.S: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har ikke besvart Nettavisens henvendelser, men sier følgende til lokalavisen TA om kontraktssituasjonen:

- Jeg skjønner at jeg kan få en mulighet i det som ses på som større klubber enn Odd. Hvem vil ikke ha en trener som utvikler egne spillere til å bli landslagsspillere, i en klubb som har vært stabile i toppen de siste seks årene - med et toppår nå - og det med mye mindre ressurser enn de andre topplag. Andre klubber ser når trenere får mye ut av lite. Derfor er det sannsynlig at jeg kan få trene en større klubb enn Odd, sier Fagermo til TA.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag