- En av tidenes debuter

Foto: Pa Photos

Sergio Agüero herjet vilt i debuten og hjalp City til storseier mot lille Swansea.

15.08.11 23:12

MAN. CITY - SWANSEA 4-0: Mannen «alle» snakket om før kampen mellom City og Swansea var nyankomne Sergio Agüero. Den lille argentineren skulle også vise seg å innfri alle forventningene fotballverdenen hadde til ham.

Det var duket for et oppgjør mellom David og Goliat på Etihad Stadium mandag kveld, da Manchester City åpnet sin sesong hjemme mot nyopprykkede Swansea.

VG hadde før kampen tatt seg bryet med å regne ut forskjellen mellom de to lagenes spillere, og Manchester Citys tropp viste seg å være 2250 prosent dyrere enn Swanseas.

Aldri City-seier i åpningen
Det skulle derfor i teorien være dekket bord for City i serieåpningen.

De lyseblå gikk likevel til kampen vel vitende om at de aldri har vunnet en åpningskamp på hjemmebane i Premier League. Fem ganger har City åpnet hjemme, alle har endt uavgjort.

Agüero ble henvist til benken fra start, mens Carlos Tevez måtte se kampen fra tribunen.

Swansea hang godt med
Og «Swansealona» hang godt med fra første spark. City-spillerne hadde ballen mest, men klarte ikke å skape store sjanser den første halvtimen. Et skudd fra David Silva var det nærmeste City kom en scoring i første omgang, men treverket sto i veien.

Vi fulgte kampen LIVE her.

City fikk mer og mer taket på kampen, og klarte å skape to gigantiske sjanser rett før hvilen. Først misset Dzeko fra kloss hold, før Gareth Barry smalt ballen i tverrliggeren på et skudd fra 16 meter.

Takket være en tverrligger som var i godt humør og en Vorm som spilte strålende i Swansea-målet, gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

God Vorm
Swansea-keeper Michael Vorm kan vise seg å være et knallkjøp av Swansea. Nederlenderen signerte for waliserne rett før sesongstart, og viste prov på høy kvalitet ved flere tilfeller.

Vorm var faktisk i bruttotroppen til Nederland før VM i Sør-Afrika, men ble vraket til den endelige troppen. Nå er Edwin van der Sar ute av bildet, så Vorm kan fort bli å finne i Nederland-målet fremover.

Dzeko-scoring
Vorm måtte likevel kapitulere etter 57 minutter. Adam Johnson sendte ballen inn i feltet, men Vorm var uheldig og slo ballen rett til Dzeko, som hadde få problemer med å sende City i føringen.

Roberto Mancini var tydeligvis ikke fornøyd med kun 1-0, og byttet ut Nigel De Jong for Sergio Aguero like etter Dzekos mål.

Agüero viste seg frem med en gang og satt Vorm på en prøve med et godt skudd, men keeperen reddet forsøket.

Agüero-show
Maradonas svigersønn skulle likevel få lov til å juble noen minutter senere. I det 68. spilleminutt slo Micah Richards et fint innlegg inn langs bakken foran Swansea-målet. Dzeko nådde ikke frem til ballen, men på bakerste stolpe kom en stormende Agüero og satt ballen i mål, og sikret seg dermed sitt første Premier League-mål i debuten.

Foto: Afp

Agüero-showet fortsatte to minutter senere.

Dzeko sendte ballen til argentineren, som med én touch lobbet over keeper, men ballen var på vei utenfor mål. Han rakk likevel frem og fikk spilt den 45 grader ut, og David Silva fikk en enkel oppgave med å sette ballen i det tomme målet, og City gikk opp til 3-0.

Men Agüero ga seg ikke der.

Ett minutt før full tid fikk argentineren ballen på 25 meter. Agüero nølte ikke, og dundret ballen i mål med et fantastisk skudd.

To mål og én målgivende i debuten, og City-fansen har allerede glemt savnet av Carlos Tevez.

- Dette må være en av tidenes debuter i Premier League, proklamerte TV2s kommentator Øyvind Alsaker etter 4-0-scoringen.

Flere mål ble det ikke, og City og Sergio Agüero fikk dermed en drømmestart på den nye sesongen

Slik stilte lagene:

Manchester City: Hart; Richards, Kompany, Lescott, Clichy; De Jong, Barry, Yaya Toure; Silva, Dzeko, Johnson.
Benken: Taylor, Zabaleta, Savic, Kolarov, Milner, Balotelli, Aguero

Swansea: Vorm; Rangel, Williams, Caulker, Tate; Britton, Agustien, Dobbie; Dyer, Graham, Sinclair
Benken: Moreira, Orlandi, Gower, Allen, Routledge, Lita, Moore

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.