*Nettavisen* Sport.

- En av verdens beste

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

- Utenomjordisk, sier lagkameratene om John Arne Riise.

13.08.09 14:14

NORGE - SKOTTLAND:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det har vært røde ferrarier, sms-meldinger og høy sigarfaktor. Denne uka smalt det igjen rundt John Arne Riise.

Rettssaken i Stavanger hvor Einar Baardsen forsvarer seg mot et millionkrav, har dominert nyhetsbildet, og onsdag kjørte begge landets to største aviser store forsider om venstrebacken.

- Men jeg tror det norske folk ser hva som skjer her. Einar Baardsen forsøker å sverte navnet mitt mest mulig, sa Riise etter ett mål i 4-0-seieren mot Skottland.

Les hele saken her.

- Sparket og slått
Lagkameratene tar i bruk de fleste superlativer da de skal beskrive Roma-spillerens evne til å stå rakrygget – og prestere – selv når de negative oppslagene kommer.

- Utenomjordisk, sier Magne Hoset om Riise.

- Det er ikke mange som har den ryggraden han viser gang på gang på gang. Han er blitt sparket og slått, og det er av og til helt idiotiske ting som kommer opp. Nå blir han også dratt inn i en rettssak han ikke startet selv. Likevel presterer han på det nivået han gjør. Det er bare å ta av seg hatten, fortsetter Molde-spilleren.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Lillebrør Bjørn Helge Riise innrømmer lett at han er stolt av storebror.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Han er en av de beste i verden psykisk. Det er få som er bedre enn ham der. Han er ekstremt god til å blokkere ut ting, og konsentrere seg om det han skal, sier Fulham-spilleren.

- Han måtte lære seg å blokkere ut ting. Det klarte han. Og han må prestere. Det klarer han, legger han til.

Han bodde på rom med storebror under landslagssamlingen, men hevder at all omtalen ikke påvirket ham noe.

- Han sover som en stein om natta, og utenom treningene har vi hatt det gøy hele tiden, sier Riise.

- Tror du likevel det er tungt for ham?

- Jeg tror ikke det er noe stress. Det er så latterlig det som er blitt skrevet. Man må nesten bare flire av det. Jeg også. Jeg vet hva som er sant, sier Bjørn Helge Riise.

- Sterk karakter
Kaptein Brede Hangeland lar seg også imponere.

- Jeg er imponert over det han gjør. Det har vært så mye utenfor banen de siste dagene, men han har bare sagt én ting: At han skal spille kanongodt. Det sa han mandag. Det sa han tirsdag. Det sa han onsdag. Og så gjør han det. Det vitner om sterk karakter, sier Hangeland.

- Det skal ryggrad til for å bære det han har opplevd, men han har prestert mange ganger. Det er tydelig at han klarer å legge ting til side når han fremstår så proff og skarp som han er i denne kampen, sier Morten Gamst Pedersen.

John Arne Riise skal møte i retten mandag, mens moren Berit skal i aksjon tirsdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag