Gå til sidens hovedinnhold

- En drøm å spille under Solskjær

Lokal 20-åring kan få sentral rolle i gulljakten.

MOLDE - STABÆK 4-3:

MOLDE (Nettavisen): Magnus Stamnestrø. Merk deg navnet først som sist. Mot Stabæk søndag banket han inn det viktige 3-2-målet, som langt på vei sikret Molde tre livsviktige poeng i gullstriden. Selv var gutten bare sånn passe fornøyd med innsatsen.

- Det gikk greit, synes jeg. Jeg har fortsatt mye å gå på, både offensivt og defensivt. Jeg har fått beskjed om å slå innlegg og om å skyte. Det passer meg bra, for jeg er glad i å skyte, forteller Magnus Stamnestrø til Nettavisen.

Målet søndag var hans første scoring i serien. Hovedpersonen selv syntes det var godt å få det overstått.

- Det var på tide å få et mål i Tippeligaen, det har vært mange sjanser. Jeg hadde en drøss med sjanser mot Hønefoss borte, for eksempel, så det var artig å få et mål, fortsetter han.

Samme klubb som Hoftun
Den offensive midtbanespilleren fikk sin debut allerede i juni i 2010, etter overgangen fra KIL/Hemne. Tredjedivisjonsklubben har tidligere fostret spillere som Erik Hoftun, Ardian Gashi og Vegard Forren. I motsetning til Hoftun, har ikke 20-åringen fra Kyrksæterøra tenkt å forlate romsdalsklubben så tidlig i karrieren.

- Kontrakten min går ut etter neste sesong, men jeg har lyst til å bli her i Molde. For meg er det ikke noe tvil, egentlig. Jeg trives godt her, og både Ole (Gunnar Solskjær), Mark (Dempsey) og Richard (Hartis) har troen på meg. Vi lærer mye på trening og har det artig i gruppen, forklarer Stamnestrø til Nettavisen.

Unggutten, som har fått flere innhopp denne sesongen, trives godt i Molde. Han trekker frem både miljøet og fotballen som positive faktorer.

- Det er veldig artig å spille for Molde. Vi er en fin gruppe som har det artig i lag. Dessuten spiller en fotball som passer meg bra. Vi har mye ballinnhav og en offensiv tankegang.

- En drøm med Solskjær
«Solskjær-effekten» har slått ut i full blomst den siste sesongen. De regjerende seriemesterne ligger ikke bare i pole position på tabellen, men også på overgangsmarkedet går det som det suser.

I sommer hentet manager Ole Gunnar Solskjær inn både Etzaz Hussein og Magnar Ødegaard, mens Even Hovland ble hentet vinteren før. Stamnestrø trekker frem den tidligere Manchester United-spissen som en viktig faktor for klubbens attraktivitet.

- Det er en drøm å spille under Solskjær. Han er veldig flink, både han og assistenttrenerne hans. Jeg tar nye steg hver dag. Jeg vet jo ikke nøyaktig hvordan andre lag i Norge har det, men jeg tror ikke det er noen som har bedre treninger enn det vi har.

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

- Det var spesielt
Med seg til Molde tok Solskjær Mark Dempsey, som har en fortid som spillerutvikler i Manchester United, og Richard Hartis, som var keepertrener for blant andre Edwin van der Sar i samme klubb. Magnus Stamnestrø merker at det er dyktige folk rundt ham.

- Det var litt spesielt å spille under så kjente trenere i starten. Men vi ser på dem som vanlige trenere, og vi har stor respekt for dem. Vi vet hva dem har gjort tidligere, og vi ser opp til det.

Konkurransen er knallhard hos seriemesterne. På midtbanen må Stamnestrø konkurrere med spillere som Magnus Wolff Eikrem, Etzaz Hussain og Magne Hoseth. Om de mer offensive rollene, må han konkurrere mot etablerte spillere som Mattias Moström og Joshua Gatt.

Gull betyr alt
Den skyteglade midtbanespilleren setter klubben foran seg selv. Gullet er det viktigste, mener Stamnestrø.

- Mine personlige mål for resten av sesongen er å bidra til at vi tar gullet. Det er det eneste jeg tenker på, egentlig. Så er det opp til Ole (Gunnar Solskjær) å bestemme om han synes jeg er god nok til å starte, eller til å komme inn.

Selv om han trives i rosenes by, har sør-trønderen på lik linje med de fleste andre, en drøm om å spille i utlandet.

- Jeg er fortsatt ung, og først og fremst vil jeg spille meg til fast plass her i Molde. På sikt får vi se om jeg kommer meg ut.. Det er selvfølgelig en guttedrøm å få spille i utlandet, men jeg har det veldig bra her i Molde, og har hatt en fin utvikling, avslutter Stamnestrø til Nettavisen.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene