- En fantastisk følelse

Foto: (Scanpix)

Tre år er lang ventetid for Rosenborg. Søndag var gullet «hjemme». Og det i Molde ...

28.09.09 08:32

MOLDE - ROSENBORG 0-2:

MOLDE (Nettavisen): Så er det avgjort. Rosenborg erseriemestere i 2009. Tre år etter at de feiret sitt forrige seriemesterskap, ble det ny gullfest.

Og det hos erkefienden Molde.

- Jeg er bare veldig, veldig glad og jævlig stolt, sier en sigarrøkende RBK-trener Erik Hamrèn i jubelrusen.

- Nå skal vi bare nyte kvelden og feire, sier en jublende Hamrén.

- Hvordan skal gullet feires?

- Jeg har ikke fått plass på flyet hjem sammen med resten av laget, så jeg skal sitte i baksetet i en bil og røyke sigar og drikke litt, gliser Hamrèn.

- Utestedene i Trondheim er ikke åpne når vi kommer til byen i kveld, så det blir nok ingen feiring før i morgen. Jeg skal heller invitere støtteapparatet på litt pizza og drikke hjemme oss meg, smiler svensken med sigaren lurt.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Krav om gull
Rosenborg er tilbake på tronen som Norges beste lag etter at trønderne sikret klubbens 21. seriemesterskap med 2-0-seier i Molde. Etter to sesonger uten gull, har svenske Erik Hamrèn gjort Rosenborg til et uslåelig lag i 2009-sesongen. Laget har ikke tapt én kamp på 26 kamper og vunnet hele 19 av disse.

Selv om Erik Hamrèn har skapt et gullag av Rosenborg igjen føler svensken at presset fra omgivelsene har vært stort for at han skulle hente seriemesterskapet hjem til et seiersvant Trondheim.

- Med Rosenborgs historie er det klart det blir en del forventninger og jeg synes vi har fått altfor mye ris. Og det har klubben blitt trøtt av. Spillerne fortjener dette gullet, sier Hamrèn.

- I dag synes jeg vi vinner en sterk borteseier mot Molde med flere urutinerte spillere, sier svensken.

Iversen spesial
Steffen Iversen sendte de tilreisende trønderne i ekstase i det 79. minutt da han smelte ballen knallhardt via Molde-stopper Christian Steen og i mål i Lillebakks høyre hjørne.

- Det var en fantastisk følelse å se skuddet til Steffen Iversen gå i mål. Jeg så skuddet godt fra sidelinjen og skjønte at den ville gå i mål, sier Hamrèn.

- Det var helt fantastisk å se den gå inn, sier Iversen selv.

- Jeg dro til og var litt heldig, sier hovedpersonen om målet som på mange måter sikret gullet til Rosenborg.

Steffen Iversen har vært med på mye moro med Rosenborg og har også et seriegull fra tiden i Vålerenga, men blir aldri lei av seriegull. Tvert imot.

- Det blir bare artigere og artigere å vinne gull jo eldre man blir, sier Iversen.

- Rosenborgs beste sesong
- Det er Rosenborgs beste sesong noensinne. Det sier seg selv når vi ikke har tapt en kamp, mener Iversen som forklarer gullet med et sterkt samhold i laget fra Trondheim.

- Vi har et enormt godt samhold i klubben og vi har trent knallhardt hele sesongen. Samtidig har vi vært best defensivt og veldige gode framover på banen, sier Iversen.

Kampen mellom Molde og Rosenborg var veldig jevn, men som så mange ganger før var det trønderne som trakk det lengste strået. Etter kanonen fra Iversen ti minutter før slutt, la Trond Olsen på til 0-2 etter at venstrekanten driblet seg forbi Kristian Paulsen Vatshaug og skjøt fra skrått hold i mål etter svakt keeperspill Knut Lillebakk i Molde-buret.

- Vi er svake som helhet i første omgang. Spillerne er for feige og litt passive. De virket veldig redde for å tape. Men i andre omgang viser vi mot og snur det, sier Hamrén.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.