*Nettavisen* Sport.

- En fantastisk kamp

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Stabæk står mer og mer fram som en medaljekandidat.

29.05.11 21:01

START - STABÆK 2-4:

Da Stabæk ble totalslaktet av Lillestrøm med 0-7 i serieåpningen, spådde mange at det ville bli en tung sesong for bæringene.

Men etter det elendige starten, slo Jörgen Lennartssons menn tilbake borte mot selveste Rosenborg og siden har Stabæk virket svært solide.

For selv om klubben gikk på et stygt feilskjær mot Hønefoss i cupen, så er tippeligaformen upåklagelig. Det fikk Start erfare søndag.

Etter en underholdene kamp på Sørlandet, der det totalt ble scoret seks mål, var det gjestene som til slutt stakk av med alle tre poengene.

- Det var en fantastisk kamp. I andre omgang er vi gode. Vi scorer fine mål og viser ei utrolig lagmoral. Det er fantastisk, sier Stabæk-trenar Jörgen Lennarstsson til TV2.

Start åpnet best
Kristiansand-laget startet best hjemme på Sør Arena og tok ledelsen ved Espen Hoff. Det holdt seg til pause, men i andre omgang handlet det meste om gjestene.

Allerede ett minutt etter hvilen sørget Palmi Rafn Palmasson for balanse i regnskapet. Vegar Hedenstad la inn og en umarkert Palmasson kunne lett sette inn utligningen.

Islendingens fulltreffer var starten på det som etter hvert ble et realt målkalas på Sørlandet.

Snaue ti minutter senere var nemlig snuoperasjonen et faktum. Innbytter Ollé Ollé klinket til fra hjørnet av 16-meteren og Kenneth Høie måtte se kula suse inn i nettet.

«Ollé, ollé, ollé»
Og tre minutter senere var det igjen duket for Palmasson. 26-åringen fikk ballen fra nettopp Ollé Ollé og igjen fikk han stå helt umarkert. Dermed sto det 3-1 til gjestene.

Men det var ikke slutt. Bare tre nye minutter gikk før Ole Martin Årst reduserte, da han omsatte en retur fra Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen i nettmaskene.

Det skulle likevel bli gjestens dag og like etter Årsts redusering, punkterte Veigar Páll Gunnarsson kampen. Spissen fikk ballen fra Bjarni Olafur Eiriksson og flikket den over Høie.

Flere mål ble det ikke, noe som betyr at bæringene er helt oppe på en foreløpig tredjeplass i Tippeligaen, med 18 poeng etter ni runder. Start ligger som nummer 12.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag