*Nettavisen* Sport.

- En fantastisk prestasjon

Aaron Ramseys målform ser aldri ut til å ta slutt.

07.11.13 03:38

HTML EMBED

DORTMUND - ARSENAL 0-1:

- Arsenal er som et orkester, men selv er jeg mer glad i heavy metal, sa Dortmund-sjef Jurgen Klopp før onsdagens Champions League-kamp mellom de to lagene.

Den karismatiske treneren har ofte rett i det han sier, men onsdag var det fotballens Mozart som gikk seirende ut av duellen med fotballens Iron Maiden på Signal Iduna Park i Dortmund.

Aaron Ramsey scoret kampens eneste mål i andre omgang, og sørget for at bortelaget kunne reise hjem med en knallsterk 1-0-seier mot forrige sesongs finalister i Champions League.

Ramsey har nå scoret 11 mål denne sesongen, 13 hvis vi inkluderer målene for Wales, og unggutten gjorde nok en god kamp mot tyskerne onsdag kveld.

- Det var en fantastisk prestasjon av oss i kveld. Det er alltid vanskelig å reise hit og kjempe om poeng. Fansen var helt utrolige. De støttet oss helt frem til seier. Vi var veldig gode defensivt, og klarte å holde formasjonen, sier Ramsey til BBC etter kampen.

Om sin egen målform er han mer beskjeden.

- Jeg er veldig fornøyd med måten jeg spiller på og målene jeg scorer, er alt Ramsey vil si.

Wenger-ros
Arséne Wenger roser lagets konsentrasjon etter den sterke borteseieren.

- Jeg er imponert av måten vi klarte å holde fokus på, for vi ble presset fra første til siste minutt. Likevel skapte vi sjanser og burde ha scoret et andre mål, sier Wenger til BBC etter kampen.

Også franskmannen hyller Ramsey for nok en strålende prestasjon.

- For et år siden, trodde jeg det ville bli vanskelig for ham å score mål. Men han har utviklet seg enormt, og det skal han ha masse skryt for, sier Wenger.

Seieren var svart viktig for Arséne Wengers gutter, som nå tok et langt steg mot sluttspillet i Champions League. Arsenal og Napoli har nå ni poeng hver, mens nettopp Dortmund jakter bakfra med seks poeng etter de fire første rundene av gruppespillet.

I samme gruppe tok nemlig Napoli en viktig 3-2-seier mot Marseille onsdag kveld, og det er fortsatt åpent i kampen om billettene til sluttspillet.

LES OGSÅ: Kampen minutt for minutt

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: WOLFGANG RATTAY

Kampen var jevnspilt før pause, men det burde absolutt ha blitt scoret mål i løpet av de første 45 minuttene. Midtstopper Nevon Subotic fikk en gigantsjanse etter 17 minutter, men fra kort hold styrte han ballen utenfor mål etter at Lars Bender hadde knust Aaron Ramsey i duellen i forkant.

Midtbanemannen Henrikh Mkhitaryan fikk en enda større sjanse fem minutter før hvilen. Dortmund-stjernen ble spilt helt fri med Wojciech Szczesny, men fra ti meter skjøt han håpløst utenfor fra en upresset posisjon. Dermed sto det 0-0 da lagene gikk i garderoben halvveis.

Det var Dortmund som sto for sjansene også i starten av andre omgang. Først prøvde Marco Reus seg med en heading, men Szczesny hang bra med. Minuttet senere satte Mkhitaryan ballen i mål fra kloss hold etter et vakkert Dortmund-angrep, men midtbanespilleren ble korrekt avvinket for offside.

Da skjedde det som ofte skjer i fotball når ett lag sløser: Det andre laget scorer.

Arsenal stormet i angrep etter 60 minutter, og midtbanetalismanen Mesut Özil fikk ballen til høyre i banen. Han fant Olivier Giroud med en fantastisk pasning, og franskmannen vant duellen inne i boksen. På andreballen var Aaron Ramsey først ute, og målkongen hadde få problemer med å sende Arsenal i føringen fra kloss hold.

To minutter senere kunne Ramsey ha doblet ledelsen, men Roman Weidenfeller vartet opp med en fantastisk redning på forsøket fra ti meter.

Samme Weidenfeller ble involert på nytt ti minutter før slutt, og da var tyskeren på skogtur! Dortmund-keeperen feide ned Laurent Koscielny innenfor 16-meteren, og der ble bortelaget snytt for en soleklar straffe.

Da var det kanskje rettferdig at dommerne ikke blåste straffe til Dortmund på overtid etter en soleklar holding innenfor Arsenals 16-meter. Dermed endte det 0-1 i Tyskland onsdag kveld.

Dortmunds neste kamp i Champions League spilles 26. november hjemme mot Napoli. Arsenal møter Marseille på Emirates samme dag.

MER FRA ONSDAGENS CHAMPIONS LEAGUE-RUNDE:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.