RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En fantastisk treningskamp

Sist oppdatert:
Håkon Opdal ser det positive i Evertons kalassifre mot Brann.

EVERTON-BRANN 6-1 (TOTALT 8-1):

GOODISON PARK (Nettavisen): Det ser ikke pent ut med seks baklengs, og det kan nesten gi assosiasjoner til 70-tallet da norske lag måtte ha med seg kuleramme da de møtte engelsk motstand i Europa-cupene.

I Liverpool har man ikke glemt da Strømsgodset ble utklasset med 11-0 på Anfield Road, og i den blå delen kunne man torsdags kveld juble over nok en nedsabling av et norsk lag.

Dominerte første halvtimen
Men – det er lov å lese litt bak resultatet. Brann var lenge gode, og hadde ifølge Uefa.coms nettsider ballen i 60 prosent av tida de første drøye 20 minuttene. Etter en drøy halvtime kunne – og burde – de også ha tatt ledelsen da Thorstein Helstad avsluttet fra en halvmeter på Petter Vaagan Moens frispark, men en heldig Tim Howard fikk blokkert med beina.

I det påfølgende angrepet dunket Yakubu til fra 12 meter – 1-0 på Evertons første avslutning på mål. Da Andy Johnson satte inn 2-0 bare minutter etterpå var det game, set og match, og de blåkledde kunne leke seg inn til 6-1 på enkelt vis.

- En fantastisk treningskamp
Men selv om Brann-spillerne etter kampen var ydmyke og ikke hadde noen problemer med å innrømme at de hadde tapt for et bedre lag, klarte de også å se noe positivt.

- Det var i alle fall en fantastisk treningskamp i forhold til de opplevelsen vi bruker å ha på denne tiden av året, flirer keeper Håkon Opdal.

Opdal fikk studere spisser av høyt internasjonalt nivå, og var i realiteten sjanseløs på minst fem av scoringene. Han mener Brann-spillerne har mye de kan lære fra erfaringen.

- De er utrolige effektive, og utnytter sine sjanser maksimalt.

- Defensivt er de også på svært høyt nivå. Skal vi bli bedre, må vi lære av måten de spiller på Det er ikke noe dill, de smeller ballen ut og driver ikke og pirker – så kyniske må vi også være, mener Branns sisteskanse.

Mål på over halvparten av sjansene
Likevel handler det ikke bare om kynisme, men først og fremst om det å være ekstremt effektive, noe Mons Ivar Mjelde også påpekte etter kampen.

- De scorer åtte mål på 14 målsjanser på sine to kamper, og dette var en oppvisning i effektiv fotball.

- Vi var gode de første 30, men etter det så smeller det. Vi makter ikke å følge dem, sukker Brann-treneren oppgitt.

- Som å se Henry
Jan Gunnar Solli kom godt i gang på Branns høyreside, men klarte ikke å se mye positivt etter kampen.

- Vi får oss en leksjon i dag, og det er avslutteregenskaper i verdensklasse – det var omtrent som da man så Henry for Barcelona i går. Men det er i alle fall utrolig inspirerende å møte et slikt lag, mener Brann-spilleren.

Tap nummer 31

Ifølge nettstedet 100% Fotball, er dette 31. gang et norskt lag taper mot engelsk motstand i en av europacupene. Det er også det syvende største tapet et norsk lag har hatt mot sine engelske fotballbrødre.

* Av 40 kamper har 31 gitt engelske seire, fem har endte uavgjort og det er blitt fire norske seire
* Total målforskjell: 143-35 i engelsk favør

Største seire enkeltkamper:
1974 Liverpool - Strømsgodset 11-0
1969 Leeds - Lyn 10-0
1976 Brann - Queens Park Rangers 0-7
1979 Ipswich - Skeid 7-0
1997 Chelsea - Tromsø 7-1
1972 Tottenham - Lyn 6-0
2008 Everton - Brann 6-1
1973 Leeds - Strømsgodset 6-1
1970 Leeds - Sarpsborg 5-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere