*Nettavisen* Sport.

- En finale betyr ingenting

Foto: John Powell / Getty / All Over Press

Å vinne den er det Steven Gerrard bryr seg om.

25.01.12 13:58

Liverpool har ett mål å gå på etter det første møte med Manchester City i ligacupens semifinale.

Onsdag møtes lagene igjen på Anfield for å kjempe om retten til å møte Cardiff i finalen på Wembley i februar.

- En drøm å vinne
De røde fra Merseyside har ikke vunnet et trofé siden 2006, noe Steven Gerrard er ivrig etter å gjøre noe med. Kapteinen er imidlertid klar på at sølvmedaljer er ikke noe å samle på.

- Å lede Liverpool ut på Wembley vil ikke bety noen ting, men å løfte trofeet ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Gerrard ifølge Daily Mirror.

Gerrard har tidligere vært med på både å vinne og tape store finaler. Følelsen av et finaletap er noe han ikke glemmer med det første.

- Hvis jeg leder laget ut på finalearenaen og vi taper, vil jeg kun ha dårlige minner om kampen. Å komme til Wembley er målet - å vinne er drømmen, sier Gerrard.

At klubben kvalifiserer seg til neste års Champions League er likevel det viktigste for Liverpool-kapteinen.

- Klubbens mål er å havne blant de fire beste. Jeg ønsker å kunne si at jeg har vunnet ligacupen fire eller fem ganger.

- Kan slå City
Gerrard har ved to anledninger tidligere vært med å vinne turneringen med klubben. Han er klar over farene Manchester Citys angripere utgjør og håper Liverpool ikke blir for defensive i returoppgjøret.

- Det er faren - å gå til kampen og føle at vi leder 1-0 og gå for å forsvare den ledelsen. City er for gode til at vi kan spille kampen på den måten, sier han.

31-åringen mener likevel at det ikke er noe å frykte, til tross for at han regner Roberto Mancinis mannskap som et av de beste i verden.

- Når det har dagen, er City et av de beste lagene som finnes, men det er ingenting å frykte. Vi har tidligere vist at vi kan slå dem. I det første oppgjøret beviste vi at vi kan matche dem, og med våre egne supportere og den premien som venter, har jeg troen på at vi kan klare dette.

Avspark på Anfield er 20.45. Kampen kan følges i vårt livesystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.