*Nettavisen* Sport.

- En fornærmelse mot spillerne

Foto: AP/Scanpix

Bilbaos suksesstrener gikk til angrep på bygningsarbeider. Så sa han opp jobben.

07.07.12 14:48

I sitt første år som trener for Athletic Bilbao ledet Marcelo Bielsa baskerklubben helt til finalen både i Europa League og Copa del Rey.

Sent fredag kveld ble det kjent at argentineren høyst overraskende sa opp trenerposten.

Det er bare en måned siden Bielsa og Athletic Bilbao forlenget kontrakten, og 56-åringen skulle etter planen lede baskerne også kommende sesong.

Årsaken til fratredelsen ble først oppgitt å være at Bielsa sa opp i protest mot at klubbens treningsanlegg, Lezama, ikke står ferdig, selv om oppkjøringen til sesongstarten nå har begynt.

Klubben har ennå ikke gått ut med noen bekreftelse på at Bielsa forlater skuta. Ifølge avisen AS ble ikke oppsigelsen godtatt av klubbledelsen, og situasjonen er fortsatt uklar.

Klappet til bygningsarbeider
Det som ikke kom fram i de første meldingene var at en ilter Bielsa, som ikke helt uten grunn går under kallenavnet «El Loco» på grunn av temperamentet sitt, rett og slett slo til en av bygningsarbeiderne på treningsanlegget.

Det innrømmer argentineren selv.

- Det stemmer. Jeg var rasende, ikke minst fordi de ikke ville innrømme problemet. Først ropte jeg til ham, men det utviklet seg til fysisk angrep, sier Bielsa, gjengitt hos danske Tipsbladet.

Treneren sa opp stillingen sin før Athletic Bilbao rakk å reagere på opptrinnet. Bielsa viser ingen tegn til anger i etterkant av den oppsiktsvekkende episoden.

- Han er i sin fulle rett til å politianmelde meg, men det har han enn så lenge ikke gjort, sier treneren.

Bielsa er høyt respektert blant sine trenerkolleger i Spania. Tidligere Barcelona-trener Josep Guardiola omtalte i vår Bielsa som planetens beste i yrket sitt.

Les saken: Denne gærningen er planetens beste

Temperamentsfull
«El Loco» har vært innblandet i flere uheldige hendelser i trenerkarrieren som må kunne tilskrives et sinne han har vanskeligheter med å kontrollere. Da han oppdaget at Bilbaos treningsfasiliteter ikke var klare etter EM-oppholdet gikk sinnet i kok igjen.

- Tilstanden på Lezama er en fornærmelse mot spillerne, og jeg er ansvarlig for dem. Jeg ble sint fordi det ikke ble vist forståelse for dette, og jeg begynte å si støtende ting. Jeg respekterer ikke ham. Han gjorde ikke jobben sin skikkelig, forklarte Bielsa ifølge EPSN da han gikk av.

Athletic Bilbao gikk raskt ut og tilbakeviste påstandene om at arbeidet på treningsanlegget ikke har gått etter planen.

- Arbeidskontrakten er blitt fulgt til nå. Vi ønsker derfor å komme med en offentlig beklagelse for skaden og kommentarene bygningsarbeiderne er blitt utsatt for av en ansatt i klubben, het det i klubbens uttalelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.