RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En genistrek av Guardiola

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Sjekk hvordan trenerjyplingen Josep Guardiola (38) tok innersvingen på Sir Alex Ferguson (67).

BARCELONA - MAN UTD 2-0: Cristiano Ronaldo og Manchester United åpnet forrykende og presset Barcelona fra første sekund av finalen i Mesterligaen onsdag kveld.

Åtte minutter ut i oppgjøret på John Arne Riises hjemmebane i Roma, hadde Cristiano Ronaldo allerede kommet til tre farlige avslutninger.

Men så sa det stopp. Bråstopp.

Snudde med målet
Samuel Eto'o ga Barcelona ledelsen etter en smart finte mot Nemanja Vidic og en frekk tupp forbi Edwin van der Sar - bare ti minutter etter at sveitseren Massimo Busacca hadde blåst i gang finalen.

Etter målet tok Barcelona fullstendig over. En årsak var naturligvis den selvtilliten målet ga det spanske storlaget, men det var muligens ikke hovedårsaken.

Barcelonas trener Josep Guardiola, inne i sin første sesong som topptrener, valgte nemlig å flytte Leo Messi ned fra sin rolle som midtspiss for å skape overtall sentralt på midtbanen og nærmest gjøre stoppergigantene Vidic og Rio Ferdinand arbeidsledige.

- En genistrek av Guardiola, konstaterte Viasat 4s ekspertkommentator Knut Torbjørn Eggen.

NYHET:Spill Lotto og Tipping på mobilen

Vant alt på første forsøk
Manchester United hadde rett og slett ingen svar på Barcelonas aggressive jakt på gjenvinninger og skapte bare en brøkdel av det antall sjanser Barcelona skapte.

Les også:Kamputviklingen minutt for minutt

Champions League-seieren er kronen på verket for Guardiola, som aldri tidligere hadde trent noe annet enn Barcelonas B-lag - og det hadde han bare gjort i én sesong.

Guardiola, som kastet ut superstjernene Deco og Ronaldinho i sine første måneder i jobben, har nå vunnet Champions League, den spanske serien og den spanske cupen i sin første sesong. Han vant for øvrig Champions League som spiller i 1992, og er nå én av seks personer som har vunnet Europas gjeveste klubbturnering både som spiller og trener.

Det eneste problemet han har nå, er at debutsesongen vil være fullstendig umulig å toppe.

Men det bekymrer nok ingen i Barcelona akkurat nå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere