- En god deal for Rosenborg

Foto: (AFP/Scanpix)

Kris Stadsgaard ut, men 12 millioner kroner og svenske til Rosenborg.

30.08.10 23:25

Speider Stig Torbjørnsen var sentral da Rosenborg hentet Kris Stadsgaard fra italienske Reggina i 2008.

Nå er dansken på vei til spanske Malaga, for en sum på om lag to millioner euro (16 millioner kroner). Det betyr at Rosenborg sitter igjen med om lag 12 millioner kroners gevinst på Stadsgaard. Samtidig har de allerede erstatteren klar.

Rosenborg leier den 24 år gamle svensken, Mattias Bjärsmyr, fra Panathinaikos i ett år.

- Det er en god deal for Rosenborg, sier speider Stig Torbjørnsen i agentfirmaet Stars & Friends.

Tidligere var Torbjørnsen ansatt hos trønderne, men nå jobber han tett på klubben via agentfirmaet.

- Nesten like god
Han mener trønderne kom godt ut av det både økonomisk og sportslig.

- Kris hadde ett og et halvt år igjen av kontrakten, og ønsket seg til Spania. Rosenborg får vel en ganske god pris. Samtidig får de inn en ny midtstopper som holder nesten samme nivå, og det på et billig lån i ett år. Det kaller jeg en god deal.

- Mattias er en bedre duellspiller enn Kris, han er trygg med ballen i beina, leverer gode pasninger, men har ikke den ekstreme farten som Kris hadde, fortsetter Torbjørnsen.

Bjärsmyr, som nå er 24 år gammel, spilte under Arne Erlandsen i IFK Göteborg i 2005 og 2006-sesongen, men dro til Panathinaikos i fjor sommer. I Hellas fikk han totalt 17 kamper for grekerne i debutsesongen.

- Han er en spillende midtstopper, lojal, treningsvillig og har gode holdninger. Jeg tror helt sikkert at han vil passe bra i norsk fotball, sier Erlandsen til Nettavisen.

- Stålkontroll
Stig Torbjørnsen har følgende melding til de som måtte sette spørsmålstegn ved en spiller som «bare» spilte 17 kamper under fjoråret.

- Se på Kris Stadsgaard. Han var reserve i Reggina, men se på hva han har prestert i Rosenborg. Jeg har stålkontroll på Mattias Bjärsmyr. Jeg har fulgt ham i mange år. Dette er en god deal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Rosenborg

Mest lest på Sport

Annonsebilag