*Nettavisen* Sport.

- En god trener kan utgjøre en forskjell

Foto: Patrik Stollarz / AFP

En selvsikker Ståle Solbakken hilste 17. mai på tysk presse.

Mannen som skulle bli Norges neste landslagssjef, men ikke blir det, ble på Norges nasjonaldag presentert som Kölns nye hovedtrener.

«Ich heisse Ståle Solbakken» åpnet 43-åringen med, for han unnskyldte sine manglende tyskkunnskaper og fortsatte på engelsk.

Skal lære tysk
- Jeg kan litt tysk, men ikke nok til at jeg føler meg komfortabel. Men når vi kommer til august, skal jeg nok klare å gjøre meg forstått. Jeg startet umiddelbart med tysktimer, lovet Solbakken ifølge sporten.dk.

Han fortsatte med å si at han er stolt over å få jobben i Köln, en klubb med «en berømt historie». Og la heller ikke skjul på at han regner med å gjøre suksess.

- Bundesligaen er en mye bedre serie enn den danske og det er mange flere tilskuere. Den er så tett og jevn at en god trener kan utgjøre en forskjell.

Hardt arbeid
Köln endte på tiendeplass i Tyskland denne sesongen. Klubbens tredje og siste ligagull ble vunnet i 1978. Dagens spillerstall inneholder kun én stjerne; den tyske landslagsspilleren Lukas Podolski.

- Jeg vet at det er masse hardt arbeid foran meg nå. Jeg har ikke snakket med Lukas Podolski, men jeg har sett ham spiller på TV og vet godt hvem han er, sa Solbakken.

Solbakken la til at han betrakter tysk Bundesliga som Europas tredje sterkeste liga, men at han er klar over at ligaen er nummer én når det gjelder interesse og tilskuertall.

Måtte forklare seg
Tysk presse ville også vite hva Solbakken mente med sin uttalelse til dansk presse om at trenerjobben i Köln er risikabel.

- Det jeg sa, var at det historisk er en risikabel jobb. Det kan man jo se når man kikker på hvor mange trenere som har vært i klubben de siste ti årene. Men jeg går inn i jobben med åpne øyne, og har hatt noen gode samtaler med sportsdirektør Volker Finke. Jeg er sikker på at vi ønsker de samme tingene med fotballen, svarte Solbakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag