RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

- En guttedrøm som går i oppfyllelse

Sist oppdatert:
Thomas Kind Bendiksen er blant debutantene i Per-Mathias Høgmos januartropp.

I tillegg til Kind Bendiksen, kan Mushaga Bakenga og Abdisalam Ibrahim få landslagsdebutene sine i januar.

Det ble klart da Norges Fotballforbund fredag offentliggjorde troppen som skal reise til Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Høgmo forklarer uttaket slik:

- Vi har tatt med Mushaga Bakenga, som har egenskaper som målscorer vi ønsker å se nærmere på. Og Kind Bendiksen og Abdisalam Ibrahim har begge hatt en sterk sesong og markert seg i Tippeligaen. Vi har en veldig ung tropp, og samtlige spillere som er tatt ut her er aktuelle inn mot EM-kvaliken, sier Høgmo til fotballforbundets hjemmesider.

- En guttedrøm
Kind Bendiksen fikk vite om uttaket via media, og forteller at han ble veldig glad da han så navnet sitt på listen over de uttatte spillerne.

- Det er veldig artig å bli tatt ut, og dette blir stort. Jeg har hatt både som mål og guttedrøm å spille for Norge, sier Kind Bendiksen til Nettavisen.

- Hadde du tro på at du ville bli tatt ut i denne troppen?

- Jeg hadde håpet at jeg i hvert fall var i sjiktet av de aktuelle spillerne for januartroppen, men dette var en positiv overraskelse, forteller Tromsø-spilleren, som nå skal holde formen ved like frem mot samlingen.

- Hva kan du bidra på dette nivået, tror du?

- Det er vanskelig å si, men jeg har følt meg i bra form i store deler av sesongen, og nå skal jeg prøve å opprettholde formen inn mot samlingen. Jeg gleder meg til trene og spille kamper med veldig gode spillere, sier 24-åringen.

- Spennende tropp
Norge skal være på samling fra perioden 9. - 19. januar. Det skal spilles treningskamp enten 14. eller 15. januar, men der er motstanderen ennå ikke bestemt. 18. januar spiller Norge mot Polen. Det er hovedsaklig spillere fra hjemlig og skandinaviske ligaer som er tatt ut blant Høgmos utvalgte.

- Dette er en spennende tropp, som består av flere spillere med rutine og som har spilt landskamper i høst, og også flere debutanter. Vi kommer også til å ta ut noen spillere til på et senere tidspunkt, sier Høgmo.

Landslagskometen Mats Møller Dæhli er også tatt ut, i tillegg til lagkameratene Jo Inge Berget, Vegard Forren, Martin Linnes og Ørjan Nyland fra Molde.

Her er hele troppen:
Sten Grytebust - Aalesund
Rune Almenning Jarstein - Viking
Ørjan Håskjold Nyland - Molde
Mushaga Bakenga - Esbjerg
Thomas Kind Bendiksen - Tromsø
Jo Inge Berget - Molde
Mats Møller Dæhli - Molde
Vegard Forren - Molde
Erik Huseklepp - Brann
Abdisalam Ibrahim - Strømsgodset
Stefan Johansen - Strømsgodset
Ola Kamara - Strømsgodset
Magnus Lekven - Esbjerg
Martin Linnes - Molde
Tore Reginiussen - Rosenborg
Jørgen Skjelvik - Rosenborg
Stefan Strandberg - Rosenborg
Lars-Christopher Vilsvik - Strømsgodset

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere