RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En helt perfekt kamp

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Gareth Bale herjet med Aston Villa, som nå har sluppet inn 12 mål på to kamper.

ASTON VILLA - TOTTENHAM 0-4 :

Aston Villa hadde onsdag muligheten til å rette opp noe av inntrykket etter det pinlige 0-8-tapet mot Chelsea forrige uke.

Tottenham var gjester på Boxing Day, men det ble enda en tung kveld på jobben for Aston Villa, som nok en gang fikk en leksjon i hvordan man scorer mål.

Etter et massivt press i første omgang, løsnet det for gjestene etter hvilen, og målene kom på løpende bånd.

Bortelaget vant til slutt 4-0 etter scoringer av Jermain Defoe og Gareth Bale (3), og Villa har nå sluppet inn 12 mål på to kamper.

- Tottenham er i ferd med å gjennomføre en helt perfekt bortekamp, sa TV 2-kommentator Morten Langli mot slutten av kampen.

Ydmyk Bale
Også Gareth Bale er fornøyd med det Tottenham leverte.

- Laget spilte fantastisk hele kampen, og vi dominerte virkelig i første omgang. Vi ble bare bedt om å fortsette etter pause, og vi lyktes, sier Bale ifølge BBC.

Om sitt eget hat trick, er han sedvanlig diplomatisk.

- Jeg var bare på rett plass til rett tid, sier Bale.

Men lenge var det kun skyggeboksing tilskuerne fikk servert på Boxing Day.

Sløseri
Til tross for et soleklart overtak til Tottenham, tok det nemlig en time før ballen lå i mål bak Villa-keeper Brad Guzan.

Da lagene gikk til pause på stillingen 0-0, var cornerstatistikken et godt eksempel på hvor stort Spurs-overtaket faktisk var.

Tottenham hadde nemlig 15 cornere på de første 45 minuttene, Villa hadde én.

Store deler av Tottenham-fansen har lenge skreket etter forsterkninger i angrepsleddet, og når januarvinduet åpner, har klubben mulighet til å hente inn den etterlengtede angrepsspilleren til White Hart Lane. Hvem det blir, eller om noen i det hele tatt blir hentet, gjenstår å se.

Skal man tro tidligere Villa-spiss Dion Dublin, trenger ikke Tottenham bruke penger på en spiss. Dublin mener nemlig de allerede har en mann som er god nok for Tottenhams mål om en topp fire-plassering.

- På 1-0-målet bare pirket Jermain Defoe inn ballen mellom keeperens bein. Det er sånn han gjør. Han er en avslutter av internasjonal klasse og han er en spiss i verdensklasse, sier Dublin ifølge BBC.

I andre omgang ble det noe jevnere, og Villa hadde en gigantisk mulighet til å ta ledelsen etter 55 minutter.

Christian Benteke ble spilt fri av innbytter Stephen Ireland, men Hugo Lloris vartet opp med en kanonredning på forsøket fra belgieren.

To raske mål
Da fikk nok være nok, og minuttet senere løsnet det imidlertid for gjestene fra London. Sandro fant Jermain Defoe med en fantastisk stikker, og fra skrått hold satte Defoe inn sitt tiende mål for sesongen.

Tre minutter senere straffet Tottenham Aston Villa på en kontring, Gareth Bale rundet keeper og satte ballen i mål til 0-2.

Samme mann fikk også stå alene og prikke inn et skudd fra 11 meter 20 minutter før slutt, og dermed sto det 0-3.

Waliseren var fortsatt ikke fornøyd, for fem minutter før slutt sikret han seg et ekte hat trick på Villa Park.

Bale fikk ballen fra Tottenhams høyreside, vendte seg opp og banket ballen i mål med et hardt skudd. 0-4 til Tottenham.

Det endte dermed 0-4 på Villa Park onsdag kveld. Spurs er dermed oppe på en femteplass, a poeng med Everton på tredjeplass. For Villa er situasjonen langt mørkere, og Paul Lamberts menn er helt nede på en 16.plass, tre poeng over nedrykksstreken.

Aston Villa-manager Paul Lambert kan nå vente seg ytterligere press, for nå har Villa sluppet inn 12 mål på de to siste kampene.

PS: Veterankeeper Brad Friedel (41) har forlenget kontrakten med Tottenham. Amerikaneren blir på White Hart Lane til sommeren 2014. Friedel satt på benken hele kampen mot Villa.

Les flere saker fra 2012:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere