*Nettavisen* Sport.

- En hindring å være svart

Les Ferdinand mener hudfargen ødelegger for sjansene hans til å bli manager.

Alle skrek opp da tidligere fotballkommentator Ron Atkinson brukte det mildt sagt politisk ukorrekte uttrykket ”fucking lazy nigger” (j... late neger, red. anm.) om Marcel Desailly. Rasisme-debatten raste, men konklusjonen var kort og godt at Atkinson hadde tråkket i salaten. Big time.

Mye rasisme
Det er mye snakk i England om å sparke rasismen ut av engelsk fotball. Eksemplene på at den finnes vises stadig vekk. Les Ferdinand mener sogar at hans mørke hudfarge er et hinder for ham i jakten på en managerkarriere.

- Jeg tar trenerkurs og har vært i gang med manager-undervisning, for jeg vet at jeg må bevæpne meg med den beste utdannelsen. Det er mange hinder i min vei, og en av dem er at jeg er sort, sier Ferdinand til The Mirror.

Barnes er helt ute
Han trekker fram John Barnes som eksempel. Barnes var sjef i Celtic i en periode, men fikk sparken og havnet helt ute av manager-karusellen de aller fleste andre blir en del av. Får man sparken i en klubb, blir man straks aktuell for en annen.

- Jeg har sett managere som har gått fra fiasko til fiasko, men alltid fått en ny jobb. John Barnes har aldri fått en ny sjanse etter Celtic. Hvordan kan det være mulig etter en så stor karriere, med et så bra rykte og med en så enorm kunnskap om spillet? Vi kjenner alle til rasismen som skjer på tribunen, men vi må også se på den institusjonaliserte rasismen, som tvinger eks-proffer til å søke vekk fra fotballen, mener Ferdinand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.