*Nettavisen* Sport.

- En historie å fortelle barna

Foto: Scanpix/Reuters

Thierry Henry brukte bare ti minutter på å score i comebacket.

10.01.12 09:52

ARSENAL - LEEDS 1-0: Det er nesten på dagen én måned siden Arsenal avduket en statue av Thierry Henry (34) utenfor Emirates Stadium i London. Det var ham vel fortjent. Franskmannen er en av de aller beste spillerne som har vært i klubben.

Nå lurer kanskje Arsenal på om arbeidet med å reise en ny statue bør påbegynnes.

Thierry Henry gjorde mandag kveld comeback for Arsenal. Han er hentet inn på et to måneder langt lån fra New York Red Bulls, for å gi manager Arsène Wenger flere valgmuligheter mens Gervinho og Marouane Chamakh er borte på grunn av afrikamesterskapet.

Tok ti minutter
Mandag kveld kom Henry inn for nettopp Chamakh i det 68. minutt av FA-cupkampen mot Leeds United.

Ti minutter senere fikk han sjansen til å score mål. Alexandre Song slo en strålende stikkball gjennom forsvarsleddet til Leeds. Ballen fant fram til Henry på venstresiden av sekstenmeteren. Henry kom skrått mot mål, brukte den første ballberøringen på å få kontroll og den andre på å bredside ballen inn i det lengste hjørnet bak Andrew Lonergan.

Det så ut som om dette var 2005, ikke 2012.

Målet ble stående som kampens eneste. Hans 227. mål for Arsenal, i hans 370. kamp.

- En drøm
Arsene Wenger var selvsagt strålende fornøyd med Henrys bidrag i comebacket.

- Det var som en drøm. Det er en fotballhistorie du kan fortelle til barna dine, sier Arsenal-manageren ifølge ESPN.

Thierry Henry innrømmer at han ikke trodde han kom til å ta på seg den røde og hvite Arsenal-drakta igjen.

- Jeg trodde ikke jeg kom til å spille her igjen, og jeg trodde aldri jeg skulle bli matchvinner i dag. Det var ikke planen. Jeg ville bare komme hit og hjelpe laget hver dag, sier Henry.

Franskmannen innrømmer at det var vanskelig å bryte gjennom Leeds' forsvarsmur og merket seg at frustrasjonen begynte å bre seg på tribunene.

- Vi spilte bra i dag. Det var ingen lett kamp. De kom hit for å forsvare og fansen ble litt frustrerte. Likevel klarte vi å gjøre jobben, sier en fornøyd Henry etter kampen.

- Ser skikkelig bra ut
Det ble altså både comeback, scoring og matchvinnerstatus for Thierry Henry i comebacket. Det er slik legender oppstår, men Henry er selvfølgelig for lengst en legendarisk skikkelse i Arsenal.

Nå er det naturlig å spørre seg hvor veien går videre.

Ifølge Robin van Persie er ikke suksesscomebacket noen overraskelse. Han varslet det allerede i kampprogrammet.

- Jeg er sikker på at han vil få mange kamper, for jeg har sett ham på trening. Jeg vil ikke legge for mye press på ham, men jeg kan forsikre dere om at han ser skikkelig bra ut, sier Arsenals nederlandske kaptein ifølge arsenal.com.

Arsenal møter Aston Villa i neste runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.