RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Zlatan Ibrahimovic håper å rekke mesterligakampen mot sin tidligere arbeidsgiver.
Zlatan Ibrahimovic håper å rekke mesterligakampen mot sin tidligere arbeidsgiver. Foto: Kenzo Tribouillard (Afp)

- En kamp han har veldig lyst til å spille

Zlatan kjemper mot klokka.

Zlatan Ibrahimovic har stått over lagets to siste seriekamper. Nå gjør Paris Saint-Germain alt i sin makt for at den svenske superspissen skal rekke kampen mot sin gamle arbeidsgiver.

Når Barcelona står på motsatt side tirsdag kveld er det alt annet enn vennlig blod mellom Ibrahimovic og den katalanske klubben. Etter 16 mål på 29 kamper ble han i 2010 sendt på dør, etter sigende fordi Lionel Messi overbeviste trener Pep Guardiola om at svensken ødela flyten i angrepet.

På Camp Nou ble deretter en forbannet svenske eskortert ut av klubbens sikkerhetsvakter.

- Om José Mourinho lyser opp et rom med sitt nærvær, så er Pep typen til å dra ned gardinene, skrev Zlatan i sin biografi.

Revansj

Med Zlatans ekstra motivasjon i bakhodet, gjør nå den franske klubben alt de kan for å få svensken kampklar til tirsdagens mesterligakamp.

- Vi har et håp om at han skal bli klar mot Barcelona. Han er åpenbart en viktig spiller, og dette er en kamp han har veldig lyst til å spille, sa PSG-trener Laurent Blanc.

- Dersom han (Ibrahimovic) er skadd, er det et stort tap for laget, erkjente Barcelona-trener Luis Enrique.

Sterkere med Zlatan

De siste ukene har spissen slitt med en hælskade og har dermed ikke vært delaktig i hovedstadslagets to siste kamper. Både trener og spillere på Camp Nou innser hvilket tap det vil være for PSG om 32-åringen ikke blir spilleklar.

- Det er et lag som kan komme med tro på at de kan få et resultat, men de vil være sterkere med Ibrahimovic på banen, sa Enrique – og får støtte av sin franske back Jeremy Mathieu:

- PSG er ikke det samme laget uten Ibrahimovic. Det viser resultatene tydelig. Han er en vanskelig spiss å spille mot. Han er sterk og har masse talent og personlighet. Man kan ikke slappe av i ett eneste minutt mot ham.

Siden overgangen til PSG har Ibrahimovic scoret 61 mål på 70 kamper for det franske laget.

I den andre kampen i gruppe F får John Arne Riise og APOEL Nikosia besøk av Ajax. Nordmannen vil etter alt å dømme få sin mesterligadebut for sin nye klubb. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere