*Nettavisen* Sport.

- En katastrofe for dansk fotball

Foto: (SCANPIX)

Den danske fotballstreiken tvinger Aalborg og Brøndby til å stille med Old Boys-spillere i UEFA-cupens siste kvalikrunde. - En katastrofe for dansk fotball, mener danskenes landslagssjef Morten Olsen.

24.08.04 16:18

Trond Andersen og Bård Borgersen er ikke medlem i den danske spilleforeningen og kan dermed spille i Aalborgs hjemmekamp mot ¿algiris fra Litauen.

- Primærmålet er å avansere til neste runde, og vi kommer til å gjøre alt som står i vår makt for å forsvare 3-1 ledelsen fra det første møtet, sier Borgersen (bildet).

Brøndby må score
Utgangspunktet er noe verre for Brøndby, som spilte 0-0 borte mot Ventspils i det første møtet. De må følgelig score mål for å gå videre mot latvierne på torsdag, noe blant annet den gamle storscoreren Bent Christensen (37) skal sørge for.

Christensen er en av fire Old Boys-spillere som er innkalt til kampen, de andre er Mogens Krogh (40), Ole Bjur (35), John 'Faxe' Jensen (39). Laudrup levner ikke mannskapet sitt store muligheter; - Selv om våre Old Boys er gode, blir det en kamp med ryggen mot muren. Hvis de holder en omgang hver er det bra, uttaler Laudrup til Politiken.

Til kampen mot latvierne kan han ellers råde over svenskerne Andreas Jakobsson, Babis Stefanidis, Johan Elmander samt en rekke unge spillere. Laudrup synes det er trist at laget risikerer å ryke ut av europacupen på grunn av noe som skjer utenfor banen.

Selv kan han ikke spille fordi han spiller Old Boys fotball for Lyngby.

Olsen kritisk
Danskenes landslagstrener, Morten Olsen, ønsker ikke å blande seg inn i den politiske siden av saken, men sier at han har stor forståelse for situsjonen til Brøndby og AaB.

- En katastrofe for dansk fotball, uttaler han til Politiken.

Landslagstreneren har ikke lyst til å si så mye mer, da Spilleforeningen, DBU og Divisjonsforeningen har bestemt at landslaget skal holdes unna fotballkonflikten så langt det er mulig.

Bryter streiken?
Berlingske Tidende melder i dag at Per Nielsen og Dan Anton Johansen vil bryte spilerstreiken, og kommer til å spille torsdagens kamp.

De to erfarne forsvarsspillerne vil helt klart forsterke Brøndbys muligheter til å nå første runde av UEFA-cupen.

Brøndby-profilen Morten Wieghorst beklager sine lagkammeraters beslutning.

- Vi er svært lei oss for at Per Nielsen og Dan Anton Johansen ikke står sammen med oss andre. Ikke minst for dem selv. Vi andre brøndbyspillere bakker fremdeles 100 prosent opp om streiken, sier Wieghorst til Berlingske Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.