RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kun seier er godt nok når Bayern München tar imot Sjakhtar Donetsk onsdag.
Kun seier er godt nok når Bayern München tar imot Sjakhtar Donetsk onsdag. Foto: Kerstin Joensson (Ap)

- En katastrofe om vi ryker

Presset ligger på Bayern München før møtet mot Sjakhtar Donetsk.

Alt annet enn seier mot Sjakhtar Donetsk i mesterligaens åttedelsfinale er uakseptabelt, mener Bayern Münchens sisteskanse Manuel Neuer.

Det ukrainske laget holdt tyskerne til 0-0 på hjemmebane i første kamp, men skal få det tøft når de gjester Allianz Arena onsdag.

– Denne kampen må vi ganske enkelt vinne. Ingenting annet er aktuelt for oss. Vi liker slike situasjoner. Det er vår plikt å gå videre. Vi tenker positivt, men skulle vi ryke ut er det katastrofe, sa Neuer under tirsdagens pressekonferanse.

Pep Guardiola må mønstre en ellever uten Xabi Alonso som er utestengt. Dermed er det duket fro David Alaba sammen med Bastian Schweinsteiger sentralt på midtbanen.

Ulik form

Bayerns skadde kaptein, Philipp Lahm, var mandag tilbake i trening etter å ha pådratt seg et brudd i ankelen i november i fjor. Han er enig med sin målvakt i at tyskerne bør ta seg videre til kvartfinalen.

– Det er helt fortjent at vi er favoritter, sa han.

I hjemlig serie er Guardiolas mannskap på stø kurs igjen etter en uvant start på året med tap for Wolfsburg og uavgjort mot Schalke. Med 3-1-seieren mot Hannover har de vunnet sine fem siste seriekamper og topper tabellen elleve poeng foran Wolfsburg.

Sjakhtar reiser på sin side til Tyskland med et svakt 2-2-resultat mot Metalist Kharkiv. Manager Mircea Lucescu mente at en lignende forestilling mot Bayern ville bety slutten på mesterligaeventyret.

Uroligheter

I tillegg til at laget hans står overfor et av verdens beste fotballag, har manageren en vanskelig oppgave i å holde motet oppe hos sine spillere. Laget har den siste tiden blitt tvunget til å spille i Kiev ettersom Donetsk er kraftig påvirket av konflikten mellom ukrainske og prorussiske styrker.

– Vi gjør vårt beste for å holde motet oppe gjennom denne perioden. Men det er ingen enkel oppgave, sa rumeneren.

– Jeg vil heller fokusere på det som skjer på banen. På den måten prøver jeg å hjelpe spillerne til å glemme bekymringene for det som skjer i landet, fortsatte han.

Lucescu erkjenner at en bortekamp mot Bayern München på dette tidspunktet er en svært vanskelig oppgave.

– Jeg er fullstendig klar over at vi står overfor en ekstremt vanskelig kamp i München. For Bayern er det uaktuelt å ryke ut så tidlig i turneringen. Finalen spilles i Berlin, så de kommer til å gjøre alt i sin makt for å komme dit, avsluttet 69-åringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere