RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En klubb på vei oppover

Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/scanpix
Sist oppdatert:
Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt tror at Tottenham ikke bare lenger er klubben for «next season».

- Dette kan være begynnelsen på noe. Tottenham har alltid vært klubben for «next season» og det har vært mange brutte løfter som har ført til fortvilelse. Men nå virker det som det er en reell substans. De har vist at de har ressurser og er villige til å bruke penger, sier Thorstvedt (45) til Nettavisen.

Og pengene har florert den siste tiden i London-klubben. Den nyansatte manageren Juande Ramos skal heve en årslønn på over 60 millioner kroner. Og det var nok også ekstra gledelig at en annen nyervervelse avgjorde kampen i Tottenhams favør. Jonathan Woodgate ble hentet til klubben for under en måned siden. I finalen var det hans heading i ekstraomgangene som avgjorde.

På vei oppover
Thorstvedt mener seieren betyr svært mye for klubben. Han mener en viktig del av suksessen skyldes ansettelsen av tidligere Sevilla-manager Juande Ramos.

- Det er en bekreftelse for fansen at dette er en klubb på vei opppover. Men det å ta steget opp og utfordre Arsenal, Chelsea og Manchester United er veldig tøft. Det er lettere å klatre fra 15.-plass til 5.-plass, enn det er å klatre videre til tredjeplassen, sier Thorstvedt.

Forrige gang Tottenham vant en pokal var i 1999 da de vant ligacupen. Siden har det vært lite å juble for.

- Du ser det betyr veldig mye når en spiller som Robbie Keane griner etter kampen. Det har gått veldig lang tid siden forrige triumf og det ligger veldig mye frustrasjon bak denne triumfen. Da gjør det ekstra godt. Manchester United- og Arsenal fansen ler kanskje av ligacupen og sier at Tottenham vant Mikke Mus-cupen. Men pokalen betyr mye og den står for noe, sier Thorstvedt.

Sterke følelser
Thorstvedt var selv med å vinne FA-cupen i 1991. Det er nå det tredje siste trofeet til London-klubben som i lang tid har vært sultefôret på suksess. Han fikk føle den samme gleden for 17 år siden som Tottenham-spillerne fikk føle i går.

- Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle takle det da dommeren blåste av finalen i 91. Jeg visste ikke helt om jeg skulle løpe hodeløst rundt eller sette meg ned i en krok å gråte. Det ble en patetisk middelvei, sier Thorstvedt.

Triumfen var også en personlig triumf for Thorstvedt den gang, ettersom han slo tilbake etter fryktelig start i Tottenham-trøya. Etter debuten i 1989 ble han slaktet av britiske medier etter å ha gjort en stor keepertabbe som også førte til at Tottenham tapte i hans første kamp for klubben.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere