- En konstruert situasjon

TAP: Espen Bugge Pettersen og Strømsgodset måtte innse at Molde var for sterke på lørdag, men var ikke fornøyd med enkelte dommeravgjørelser.

TAP: Espen Bugge Pettersen og Strømsgodset måtte innse at Molde var for sterke på lørdag, men var ikke fornøyd med enkelte dommeravgjørelser. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Drammen kokte da Molde tok tre poeng mot Strømsgodset.

27.08.16 18:33

STRØMSGODSET - MOLDE 0-2:

MARIENLYST (Nettavisen): To lag med en varierende sesong bak seg, men fortsatt med ambisjoner om tippeligamedaljer, møttes i Drammen på lørdag.

Vertene Strømsgodsets sommer har mildt sagt vært en nedtur, med to poeng på de fem siste kampene, mens Molde på sin side har reist seg de siste ukene med tre strake seire i serien.

Men med hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen tilbake på sidelinjen etter de siste ukers sykemelding, var det et heltent Strømsgodset som tok initiativet på eget gress.

En tvilsom dommeravgjørelse, to Molde-mål og 90 minutter senere var det imidlertid klart at den svake Godset-statistikken fortsetter. Gjestene stakk av med 2-0-seieren, og klatrer opp til en foreløpig fjerdeplass på tabellen - bare poenget bak Odd på sølvplass.

Tvilsom straffe

Men dommer Ola Hobber Nilsen kom altså i fokus på Marienlyst denne lørdagen.

Hjemmepublikummet var mildt sagt lite fornøyd med pipeblåserens avgjørelse etter en drøy halvtime, da Hobber Nilsen mente at Godset-keeper Espen Bugge Pettersen la Fredrik Aursnes i bakken og dømte straffespark.

Tv-bildene viste at det antakelig var noe kontakt, men likevel var det vanskelig å si om det var nok til å blåse straffespark, og antakelig falt Aursnes i overkant enkelt innenfor 16-meteren.

Uansett ble oppgaven vanskeligere for Godset, som nå står med fattige to poeng på seks kamper.

- Konstruert situasjon

For det endte altså med 0-2 i bagasjen for vertene, og det er en skuffet gjeng med Godset-spillere som møter pressen etter kampen. Keeper Espen Bugge Pettersen må naturligvis svare for situasjonen etter en drøy halvtime på Marienlyst-kunstgresset, da Fredrik Aursnes gikk i bakken.

- Var det straffe?

- You tell me. Det er det jeg har sagt til flere nå etterpå, sier Bugge Pettersen til Nettavisen.

- Hva skjedde?

- Han feller seg selv, for å si det sånn. Så er han borti meg etter det. Jeg står helt stille, han får et touch foran meg, også treffer han meg i underarmen. Så er han usikker på om han skal stå, men detter til slutt. Den er ganske konstruert, hele situasjonen, sier målvakten.

OMDISKUTERT: Harmeet Singh gir Molde ledelsen 1-0, etter at dommer Ola Hobber Nilsen har tildelt gjestene et tvilsomt straffespark. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Nytter ikke å diskutere

Selv om Hobber Nilsen blåste straffe, var ikke protestene fra Bugge Pettersen store.

- Jeg har spilt såpass mye fotball at jeg vet at når det først er blåst, så nytter det ikke å diskutere med dommeren. Det eneste jeg kan oppnå med det, er å få et gult kort, sier keeperen.

- Er du lei av å stå å prate om dommeravgjørelser etter kamp?

- Nei, egentlig ikke. Noen ganger gjør vi oss fortjent til å få avgjørelser imot oss, andre ganger ikke. Jeg håper bare at vi lærer av det, sier han.

Oppgitt over Odd-klage

Heller ikke Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er lei av å diskutere dommeravgjørelser. Sist uke var laget igjen i fokus, da Molde scoret et avgjørende mål mot Odd mens to spillere lå nede med hodeskade - og legepersonell var inne på banen.

Odd har lagt igjen protest etter sist ukes match, og hvorvidt det blir omkamp mellom de to lagene er ennå ikke avgjort.

- Det er bedre at vi snakker om situasjonene etter kampen. Jeg synes ikke vi kan gå over til videodømming, akkurat, sier Solskjær til Nettavisen etter 2-0-seieren.

- Dessuten vet jeg at Aursnes ikke detter så lett, legger han til.

- Du vil ikke ha videodømming selv om det blir omkamp mot Odd?

Det oppgitte uttrykket i Manchester United-legendens fjes er ikke til å ta feil av.

- Nei, altså... det der gidder jeg ikke kommentere, sier Solskjær.

- Kampene må avgjøres der og da. Dømt er dømt.

Pipekonsert

Men selv om Molde stakk av med de tre poengene, var det Strømsgodset som åpnet kampen best på eget gress.

Kristoffer Tokstad, som nettopp er blitt hentet fra Sarpsborg 08, var ved to anledninger nær en drømmedebut, men begge ganger ble spissen for stresset i avslutningsøyeblikket.

Godset beholdt initiativet lenge, og først etter 27 minutter presenterte Molde seg for alvor. Etter fine kombinasjoner på venstresiden havnet ballen hos Per Egil Flo, som fra skrått hold dunket kula opp i nærmeste krysstang og ut igjen.

Fem minutter senere fikk gjestene betalt for det økte presset, ved det omdiskuterte straffesparket som Harmeet Singh omsatte i scoring.

- En grei avgjørelse, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes om straffesparket, som mente det var kontakt mellom de to.

Publikum på Marienlyst var uansett ikke enig i avgjørelsen, og pipekonserten var stor da Harmeet Singh satte kule sikkert i mål fra 11 meter.

Stadion kokte

Og om det kokte på stadion da, ble ikke temperaturen mindre bare noen minutter senere.

Da var det Strømsgodset som var i angrep, og Molde-keeper Ethan Horvath ble liggende nede etter en duell med egen spiller med det som så ut som en hofteskade. Ballen ble værende i Godset-laget, som dermed hadde åpent mål foran seg, men dommer Hobber Nilsen blåste av spillet.

Alle de 6783 tilskuerne på tribunen på Marienlyst - minus et titalls Molde-supportere - svarte med å eksplodere i sinne.

2-0: Björn Bergmann Sigurdarson gir Molde 2-0, og punkterer nærmest kampen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Og da enda flere avgjørelser utover i omgangen gikk imot hjemmelaget på Marienlyst, var pipekonserten på «Gamle Gress» øredøvende.

Andre omgang startet rolig, før Molde etter hvert tok tilbake initiativet som de hadde overtatt i løpet av den første omgangen.

Svakt Godset-forsvar

Espen Bugge Pettersen måtte varte opp med en kjemperedning etter en avslutning fra Ruben Gabrielsen, men kvarteret ut i omgangen satt dagens andre scoring.

Godset-forsvaret lakk som en sil da Björn Bergmann Sigurdarson ble spilt gjennom etter en herlig pasning av Per Egil Flo. Alene med Bugge Pettersen, fra litt skrått hold, var islendingen iskald og plasserte kula i lengste hjørne fra 15 meter.

2-0-scoringen så ut til å tenne vertene, som plutselig tok nytt tak i kampen. Laget spilte seg til flere store sjanser, men det ville seg ikke for vertene denne ettermiddagen. Aller nærmest var Mounir Hamoud, kvarteret før slutt, da han banket kula helt oppe i krysset - men aluminiumen sto i veien.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og Strømsgodset blir stående med 34 poeng på sin sjuendeplass på tabellen - med én kamp mer spilt enn flere av tabellnaboene.

Molde klatret opp til fjerdeplass, og har bare poenget opp til Odd på andreplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.