- En kukat start

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Rune Skarsfjord klinte til med en i overkant frisk beskrivelse av Branns første 13 minutter mot Viking.

31.08.10 07:57

BRANN-VIKING 3-3:

BRANN STADION (Nettavisen): Med skader og karantener i Brann-leiren mønstret Skarsfjord den nye midtstopperkonstellasjonen Christian Kalvenes og Zsolt Korcsmar fra start mot Viking. Det var langt fra pottetett.

- Nei, jeg sa vel akkurat på TV 2 her at det var en kukat start. Det var vel kanskje ikke så bra, sa en smilende Brann-sjef etter kampen.

Før kvarteret var spilt på Brann Stadion var det mørkeblått fyrverkeri som lyste opp den helgrå bergenshimmelen: Tommy Høiland kranglet inn 1-0 til Stavanger-laget etter fem minutter. En umarkert Vidar Nisja satt ballen en halvmeter utenfor den høyre stolpen til Håkon Opdal bare minutter senere. Så felte Rodolph Austin Vidar Nisja innenfor 16-meteren. André Gabrielsen satt kontant inn 2-0 fra straffemerket. Bare 13 minutter var gått.

Ut med skade
Ti minutter før pause slo imidlertid Brann tilbake og Eirik Bakke reduserte etter at Rune Jarstein måtte gi retur på et skudd fra Erik Huseklepp.

2. omgang startet minst like forrykende som den første. Petter Vaagan Moen utlignet lekkert etter 55 minutter. Rett fra avspark gikk imidlertid Viking i ledelsen igjen da Erik Nevland satt inn Vikings tredje bak Håkon Opdal før den tidligere Fulham-spilleren måtte ut med skade. Målkalaset ble avsluttet da Erik Mjelde satt inn 3-3.

- Når vi har 2-2 og skal prøve å begrave dem så scorer de igjen. Det er en sur måte å slippe dem foran igjen. Vi skaper nok sjanser til å både ta Viking igjen og kanskje også vinne.

Det synet delte han ikke med eks-landslagssjef Åge Hareide.

- Vi har kontroll og kunne scoret flere. Men vi må lære å tette igjen bakover. Vi scorer nok mål borte til å slå alle, men vi må jobbe med det defensive, konkluderte Hareide i pressesonen etter kampen.

Lite samba
Den ene av Branns to brasilianske nykommere, Jacinto Júnior Conceicao Cabral, som mange andre brasser med kunstnernavnet Juninho, har vakt oppsikt på klubbens andrelag og fikk også sin debut da han kom inn for Rodolph Austin i 2. omgang. Men det var forsvinnende lite samba 18-åringen fikk vist fram på de 20 minuttene han fikk foran i underkant av 13.000 på tribunene i Bergen. En skuffet Austin på sin side forsvant rett forbi de fremmøtte journalistene og nektet å svare på spørsmål.

- Han hadde vel et lyserødt kort der så vi måtte ta ham av. Han var fryktelig skuffet, forklarte Skarsfjord om mannen som på klønete vis skaffet Viking straffespark i 1. omgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Brann

Mest lest på Sport

Annonsebilag