RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En parodi

PÅ BANEN: Strømsgodset-trener Ronny Deila måtte på banen da drammenserne tapte 15-0(!) for Lokomotiv Moskva.
PÅ BANEN: Strømsgodset-trener Ronny Deila måtte på banen da drammenserne tapte 15-0(!) for Lokomotiv Moskva. Foto: Tommy Ellingsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Med Ronny Deila på banen tapte Godset 15-0(!).

Treningskamp mot det nest beste laget i russisk serie, Lokomotiv Moskva, høres i utgangspunktet ut som en vrien oppgave.

For Strømsgodset på La Manga ble utfordringene langt større.

Seks spillere tilgjengelig
Småskader og sykdom i troppen førte nemlig til at bare seks spillere var tilgjengelige etter lørdagens kamp mot CSKA Moskva. Søndag var det altså Lokomotiv Moskva som ventet, og drammenserne forsøkte søndag formiddag å avlyse kampen mot det russiske storlaget eller utsette den til tirsdag.

Det nektet russerne å gå med på.

Dermed måtte Strømsgodset pent stille til start med sine seks friske spillere. Resten av laget ble komplett ved at klubben hentet inn lokale spillere fra klubber i La Manga-området.

Toppet Lokomotiv
Det gikk ikke veldig bra. For å si det mildt.

Etter å ha blitt liggende under 5-0 ved pause, satte Godset først innpå assistenttrener David Nielsen og senere - etter 58 minutter - hovedtrener Ronny Deila.

Resultat til slutt? 15-0 til russerne. Så ille var det, at spillerne forlot banen allerede 84 minutter. Da gadd de ikke mer.

- De stilte med det beste laget sitt i første omgang, og i andre omgang satte de innpå friske bein. Da ble det tungt for slitne spanjoler og utrente trenere, sier en ikke alt for bekymret Ronny Deila til Nettavisen etter kampen.

- En parodi
Selv om han ikke uroer seg nevneverdig over 15-målstapet, er han ikke spesielt fornøyd med Lokomotiv Moskvas stahet.

- Det var gjort en avtale om fire kamper her nede. Vi fikk småskader og sykdom i tillegg, og hadde ikke mulighet til å spille to kamper på to dager. Da måtte vi avlyse kampen, men så nektet russerne det. Vi stilte med de fem-seks vi kunne, og fikk låne inn noen spanjoler som vi fant her et sted, forklarer han.


- En parodi?

- Det blir det. Vi spurte om vi kunne spille på tirsdag i stedet, for da kunne vi stille med det beste laget. Men det gikk visst ikke. Da får vi bare gjennomføre. Som du sier, da blir det en parodi.

- Stolt av gutta

Treneren selv kom altså inn på banen etter 58 minutter. Seks minutter før slutt, på stillingen 15-0, valgte spillerne å avslutte kampen.

- Hvordan var det å dra på seg drakta igjen?

- Det var moro i fem minutter, til det ble alt for mye rom.

Deila skryter imidlertid av sine gutter.

- Jeg er stolt av gutta mine, de sto på og gikk inn med en profesjonell innstilling. Vi byttet tre-fire av dem, så på slutten var det bare spanjoler og trenere, sier han.

- Toget har gått

Foruten Lokomotiv Moskva har Strømsgodset møtt ungarske Videoton (tap 2-3) og russiske CSKA Moskva (tap 0-3) på La Manga. Drammenserne avslutter treningsoppholdet mot Spartak Moskva førstkommende fredag.

- Det ble en bra treningsøkt fram mot kampen mot Spartak på fredag. Den kampen er hovedprioritet nå, etter at vi spilte en god kamp i går mot et kjempegodt lag der vi fikk kjørt oss ordentlig. Det var lærerikt for oss.

- Var det noen av de innleide spanjolene som spilte seg til kontrakt?

- Nei, det var dårlig. De spurte om det var muligheter, men det toget tror jeg gikk...

En drøy måned før sesongstart mener Deila at det fortsatt er trening som mangler før laget er klart for seriespill.

- Vi ligger bra an med de nest beste, unggutta. De har fått trent veldig bra. Blant de mer rutinerte spillerne er noen veldig bra i rute, og noen har en vei å gå. Vi har fem uker igjen, de skal vi bruke, lover Godset-treneren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere