RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DISKUTERES: Bergens Tidende har snakket med Brann-spillere som tror Kristoffer Barmen får spilletid på grunn av faren og Brann-styreleder Rolf Barmen.
DISKUTERES: Bergens Tidende har snakket med Brann-spillere som tror Kristoffer Barmen får spilletid på grunn av faren og Brann-styreleder Rolf Barmen. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)

- En pinlig og flau sak

Sist oppdatert:
Supporterledere retter sterk kritikk mot lokalavisen etter «Barmen-saken».

Ifølge Bergens Tidende mistenker flere anonyme Brann-spillere at lagkamerat Kristoffer Barmen (21) får spilletid på grunn av at han er sønn av Branns styreleder Rolf Barmen.

Avisen viser også til en e-post fra Rolf Barmen i 2012, sendt til nettopp Bergens Tidende (BT), der han kontaktet BTs journalist med misnøye om sønnens børskarakter i avisen. Dette hevder de også er gjenstand for diskusjon innad i klubben.

LES SAKEN HER.

- Pinlig og flau sak
Roger Lillebø-Hansen er leder for Brann-supporterne Bataljonen. Han reagerer på måten Bergens Tidende (BT) dekker saken på og mener de ikke burde satt saken på trykk uten navngitte kilder.

- Når BT skal henge ut en 21 år gammel guttunge på den måten de gjør, kan de be de spillerne det gjelder om å stå for uttalelsene sine. Jeg synes saken er både flau og pinlig for BT, sier Lillebø-Hansen til Nettavisen.

- Er det ikke problematisk for Brann, og verdt å omtale, hvis spillere tror Barmen får spilletid på grunn av faren?

- Jo, men i en prestasjonsgruppe vil det alltid være spillere som ikke får spilletid og kan skylde på det ene eller andre. I så fall er det en intern sak man skal rydde opp i, men jeg synes ikke det er riktig at BT tar opp en to år gammel privatmail og lager en stor sak ut av det, sier Bataljonen-lederen.

Sjefredaktør i Bergens Tidende, Gard Steiro, svarer slik på kritikken fra Lillebø-Hansen.

- Poenget her er ikke å henge ut en 21-åring. Han er helt uskyldig. Dette handler om roller i Brann-systemet. Det er delte meninger om Barmens rolle er problematisk. Vår oppgave er å belyse dette. BT har ikke skapt en situasjon som gir grobunn for spekulasjoner og konflikt. Brann gikk inn i dette med åpne øyne, sier Steiro.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKAPER DEBATT: Far og sønn Rolf og Kristoffer Barmen.- Blir preget
Bataljonen-leder Lillebø-Hansen tror saken kommer til å ha negativ påvirkning på Kristoffer Barmen.

- Jeg tror han blir oppgitt og preget av det, og det er ikke positivt, sier han.

- Mener du det er uproblematisk at det er tette familieforbindelser mellom en spiller og en styreleder i en tippeligaklubb?

- Jeg har ikke sett noen problemer ved det på noe tidspunkt. Jeg tror både Barmens og Rikard Norlings integritet er såpass sterk at dette er helt problemfritt. Vi skal også huske på at Norling har gått fra flere klubber fordi han føler seg overstyrt av ledelsen, og dermed faller dette på sin egen urimelighet, mener Lillebø-Hansen.

- Koker suppe på spiker
Gjert Moldestad er redaktør for supportermagasinet « Den 12. mann» og medlem av Bataljonen. Han er også kritisk til Bergens Tidende.

- Jeg synes de koker suppe på spiker. La meg si det sånn; ingen av dem jeg kjenner og har snakket med i Brann-miljøet har påstått eller insinuert at Barmen får spille fordi faren er styreleder. Jeg tror heller ikke det selv, og jeg tror Norling hadde reist på dagen hvis Rolf Barmen hadde krevd at Kristoffer skal spille, sier Moldestad til Nettavisen.

- Er det ikke helt greit å omtale saken hvis spillere tror Barmen får spilletid på grunn av faren?

- Jo, det er jeg enig i, det er ikke bra. Jeg vet ikke hvilke spillere som har sagt dette, hvordan de er blitt spurt og hvordan de har svart, men det er ikke heldig at det finnes spillere som tror dette. Det er uheldig, og det må frem, men jeg synes saken har fått et mer negativt fokus enn det som er nødvendig. Jeg tror ikke på det som blir sagt heller, påpeker han.

FORSVARER SAKEN: Gard Steiro.

- Naturlig å omtale det
Sjefredaktør i Bergens Tidende, Gard Steiro, mener Brann-supporterne bommer med kritikken.

- Rolf Barmens dobbeltrolle og potensielle interessekonflikt var tema som kom opp allerede da han ble valgt som styreleder. Flere advarte om at det kunne bli komplisert. Det er helt naturlig at BT følger opp saken nå som det faktisk diskuteres om dette påvirker spilleruttaket. Vi dekker Brann tett. Dette er en interessant sak for alle som følger klubben, sier Steiro til Nettavisen.

- Er det greit at dere trykker saken med anonyme kilder?

- Ja, det var vesentlige opplysninger. Jeg vil ikke gå inn på hvilke kilder vi har, men det er viktig å understreke at det ikke dreier seg om normative utsagn. Det er et faktum at flere spillere mistenker at lagkameraten deres spiller fordi han er sønn av sin far. Dette viser at Brann har et problem, enten det er riktig eller ei, mener Steiro.

Avviser spekulasjonene
Nettavisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med Kristoffer Barmen eller Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen torsdag.

Men til BT avviser Brann-trener Rikard Norling kontant spekulasjonene om at han har latt seg påvirke av Rolf Barmen om å gi sønnen spilletid.

- Dersom jeg på noe tidspunkt hadde følt at Rolf forsøkte å påvirke mitt laguttak i noen retning, ville jeg straks etter tatt et fly bort og satt meg på en stubbe i en forstadsskog utenfor Stockholm, sier Rikard Norling til BT.

Brann og Kristoffer Barmen spiller neste kamp borte mot Strømsgodset kommende helg.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere