RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En potensiell diamant

Foto: Bergensavisen/Eirik Hagesæter (Bergensavisen (BA))
Sist oppdatert:
FANA STADION (TV 2 Nettavisen): Mons Ivar Mjelde er trolig klar til å tilby Michael Helegbe kontrakt. - Han er en potensiell diamant, skryter Brann-treneren.

Kapteinen på Ghanas U21-landslag har denne uken vært på prøvespill i Bergen. Inntrykket han har gitt Mons Ivar Mjelde er svært positivt.

- Michael kan på mange måter bli en potensiell diamant for oss. Han er rask, driblesterk og har et svært tungt og godt skudd, skryter Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

- Han er dessuten veldig ung, noe som betyr at vi har mulighet til å forme ham som spiller, sier han videre.

Vurderer kontraktstilbud
Mjelde bekrefter at Brann seriøst vurderer å tilby den unge ghaneseren kontrakt.

- Vi skal evaluere hans innsats både i dag og i morgen, før vi tar den endelige avgjørelsen. Men etter det han har vist på trening, har vi ingen grunn til å ikke tilby ham en kontrakt, sier Mjelde, men understreker samtidig at en eventuell overgangssum kan hindre at Helegbe blir Brann-spiller.

- Dette er en av de tingene vi må se på. Han har kontrakt med klubben Liberty, og de ønsker helt sikkert penger for ham, påpeker treneren.

Michael Helegbe selv er ikke i tvil: Han ønsker svært gjerne å spille for Brann.

- Alt her er perfekt
- Alt her er perfekt. Jeg er brukbart fornøyd med min egen innsats, og håper å kunne reise herfra med et tilbud, fastslår Helegbe til TV 2 Nettavisen.

Han fortsetter:

- Brann er en veldig god klubb, og alle her har tatt svært godt imot meg. Jeg er svært lysten på å dedikere min fremtid til Brann.

- Hva synes du om nivået på treningene?

- Det er veldig mange gode spillere her, men jeg synes jeg klarte meg bra. Jeg har mye å bidra med dersom jeg kan får kontrakt, lover unggutten.

Vinterantrekk
På torsdagens Brann-trening spilte Helegbe i omtrent fullt «vinterutstyr» - selv om gradestokken viste åtte varmegrader og solen glimtet frem bak skyene. Mens lagkameratene trente i t-shirts og shorts, gjennomførte Helegbe treningen med hansker, langbukse og genser.

- Det er mye kaldere her enn jeg er vant med fra Afrika. Men det var jeg klar over på forhånd, så været skremmer ikke meg, forklarer han.

- Men det er veldig kaldt her, legger prøvespilleren til.

- Kvisvik blir
Branns trener Mons Ivar Mjelde avviser at de ønsker å hente venstrevingen Michael Helegbe til Bergen fordi Raymond Kvisvik kan forsvinne til sommeren.

- Raymond kommer ikke til å forsvinne. Vi ser på Michael Helegbe først og fremst for å ha alternativer på venstevingen. Kvisvik har jo ikke allverdens konkurranse der nå, smiler Mjelde.

Reiser fredag
Helegbe reiser tilbake til Ghana fredag kveld, og Mjelde utelukker ikke at han får med seg et kontraktsforslag i bagasjen på flyet hjem.

- Men vi skulle gjerne hatt ham hit litt lengre. Men visumet hans går ut den 24. april, så han blir nødt til å reise, opplyser Branns trener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere