Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Én prosent sjanse for at han beholder jobben

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Slik fungerer det i italienske Serie A.

PALERMO - UDINESE 0-7:

7-0 er tap som svir hvor som helst i verden. Men kanskje ekstra når det skjer i kompromissløse Italia. Og enda verre: Sicilia.

Palermo gikk på kalasnederlaget på hjemmebane mot Udinese søndag, og nå gir klubbens president, Maurizio Zamparini, følgende odds for at Delio Rossi får beholde managerjobben:

- Rossi har én prosent sjanse for å få bli på benken, det er sikkert, raste Zamparini etter sjumålstapet, ifølge TV2 Sport.

- Har ødelagt laget
Rossi tok over trenerjobben i Palermo etter Walter Zenga i 2009, og har hatt suksess med Serie A-klubben.

Likevel er Zamparini nådeløs og sparker trolig Rossi allerede mandag.

- Laget har blitt fullstendig ødelagt. Han har ruinert mitt Palermo. Rossi har ødelagt denne stallen, hevder Zamparini.

Og Rossi, som er italiensk selv og nok er kjent med prosedyrene de handler etter, innser at jobben er i ferd med å glippe etter det knusende tapet.

- Når du taper 0-7 må noen ta ansvaret og det er selvfølgelig treneren. Hvordan sjansene mine er for å være på benken neste uke? Det er opp til klubben, sier Rossi til

Palermos største hjemmetap noensinne
Alexis Sánchez scoret fire mål for Udinese, og spissmakker Antoni Di Natale de resterende tre. Fem av scoringene kom før pause, i Palermos største hjemmetap i den italienske serien noensinne.

- Jeg ba manageren om å fikse forsvaret, men han gjorde det ikke. Isteden tok han ut Ezequiel Muñoz som er den beste spilleren i forsvarsrekka. Vi kan ikke spille som dette, slakter Zamparini, som likevel lover å sove på avgjørelsen om å spare Rossi.

- Jeg kommer til å tenke på det i natt og i morgen tidlig, men jeg vurderer seriøst å gi treneren for ungdomslaget ansvaret. Jeg skulle ha sparket Rossi ut ved jul, sier Zamparini.

Palermo ligger på tabellens åttendeplass, mens Udinese er nummer fem.

Roma med skuffende uavgjort
Roma har hatt et forferdelig 2011 med kun fire seiere på ni kamper, og kun fire poeng på de fem siste kampene i Serie A. Uavgjort mot klubben som ligger på tabellens 17. plass søndag, var derfor et nytt slag for John Arne Riises klubb.

De mørkerød ledet 2-0 til pause etter scoringer av Francesco Totti og Juan, men Parma snudde kampen med to nettkjenninger etter pause, og sørget for at det endte 2-2 på Stadio Olimpico.

Dermed er sjetteplass status for Roma, som med 43 poeng ligger fire bak Udinese.

Inter tar innpå Milan
Inter vant 2-0 mot Sampdoria søndag, etter scoringer av Wesley Sneijder og Samuel Eto'o. Dermed er det kun to poeng opp til Milan på tabelltoppen, men med en kamp mer spilt.

På tredjeplassen ligger Napoli, som møter serielederen mandag.

Lazio, som ligger som nummer fire, tapte 1-0 mot Cagliari og er i ferd med å bli tatt igjen av Udinese, som kun ligger ett poeng bak.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!