RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En realitetssjekk som viser hvem vi er

PÅ BUNNEN: Norsk fotball gikk på hodet ut av europacupene.
PÅ BUNNEN: Norsk fotball gikk på hodet ut av europacupene. Foto: Montasje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mini om den norske fiaskoen i Europa.

Torsdag kveld ble det klart at det ikke blir noen norske lag å se i europacupen denne høsten. Både Molde og Rosenborg røk ut av Europa League.

Begge lagene røk også ut på eget gress. Molde tapte 2-1 mot Zorja fra Ukraina (1-1 i første kamp), mens Rosenborg spilte 1-1 mot Karabükspor fra Tyrkia (0-0 i første kamp) og røk dermed ut på den sure bortemålsregelen.

Molde, som topper Tippeligaen, var nærmest avansement. Klubben fikk straffe på tampen, men Vegar Forren misset. Like etter scoret samme mann selvmål.

- Der vi er
TV 2s fotballekspert Jahn Ivar Mini Jacobsen synes det er synd for norsk fotball at ingen lag er videre i europacupen, men er ikke overrasket over det.

- Det er der vi er, per dags dato. Vi ser det også med landslaget. Norsk fotball er i en dal. Dette er en liten realitetssjekk og viser hvem vi er. Vi er tross alt Norge, vi er ikke Argentina, eller Brasil, sier Jacobsen til Nettavisen.

Nå mener han sesongen på langt nær er over for hans tidligere klubb, RBK.

- Rosenborg er ute av cupen, ute av europacupen og har ikke sjanse på gullet. Det er trist å si det, men sesongen er egentlig over for dem, sier han.

- De har selvsagt litt igjen å kjempe om, da. De må løfte seg spillemessig og kan ta medalje i ligaen, slik at de kan spille kvalik til Europa igjen neste år.

Mini har tidligere spilt med RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Treneren har ikke fått noen god start, men den tidligere lagkompisen har ikke mistet troen.

- Ingen problemer
Han presiserer at han ikke har noe problem med å uttale seg om «Bruttern».

- Jeg har ingen problemer med å uttale meg om Tor-Ole Skullerud, eller Dag-Eilev Fagermo, og har heller ingen problemer med å si noe om Kåre, selv om vi har spilt sammen. Han har i mine øyne fått erfaring gjennom flere trenerjobber, nå sist som assistent i Viking. Nå er det opp til ham å vise at han er riktig mann til å lede RBK. Jeg vet at han kan like mye om fotball som alle de andre trenerne i Norge, men om han klarer å få RBK til å spille som han vil, det vil vi først få svar på utover høsten, sier Jacobsen til Nettavisen.

Ingebrigtsen tok over trønderklubben etter Per-Joar Hansen, som fikk sparken i sommer etter flere svake resultater. Ingebrigtsen ledet RBK videre i Europa League mot irske Sligo Rovers og fikk også med seg et godt resultat i møtet med Karabükspor i første møte, men torsdag var det slutt på moroa.

TØFF START: Kåre Ingebrigtsen har fått det tøft i Rosenborg.

Mini mener at både Molde og RBK røk ut for overkommelig motstand, men mener ikke at det var langt svakere lag som møtte opp i Molde og Trondheim.

- Jeg er enig i at det var overkommelig, men jeg så Rosenborg-kampen og det tyrkiske laget jeg så der er ikke dårligere enn RBK. Sånne lag har du selvsagt alltid en mulighet mot, men jeg følte meg aldri trygg på at RBK skulle vinne. Rosenborg trykker på etter pause, men er for dårlige, sier Mini.

- Jeg forstår at det er mer synd på Molde. Jeg så ikke den kampen, men de har vært Norges beste lag i år. De er det laget med mest kvalitet. Det hadde vært artig med avansement for RBK, også, men det skal mye til for at de hadde gått videre fra en eventuell play off-kamp, uansett, sier TV 2-profilen.

- Lite interesse
Mini tror ikke dette har så mye å si for interessen for norsk fotball.

- Rosenborg har jo spilt noen europacupkamper etter den tiden da vi var i Champions League og det har ikke vært mye folk. Det er flere folk på ligafotballen. Det norske folk bryr seg ikke så mye om Europa League. Det bryr seg bare om det er Champions League, mener den tidligere kantspilleren.

Jacobsen mener det ikke er noe hokus-pokus-formel for å få norske lag tilbake i det gode selskap og mener de viktigste grepene må tas i ledelsen.

- Det viktigste er gode trenere som trener de største klubbene. Det må satses på ungdommen. Det gjøres mye riktig. Vi kan ikke se for mye på hva de gjør i utlandet, som i Sveits, bare fordi de er gode nå. Det går i bølgedaler.

- De beste trenerne og lederne vet hva som kreves, avslutter han.

Allerede søndag skal Rosenborg og Molde i aksjon på ny. Molde møter Stabæk til tippeligakamp på Aker stadion, mens RBK tar imot Start på Lerkendal.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere