*Nettavisen* Sport.

- En region og klubb med stor støtte

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Solskjær stolt av både spillere og publikum.

25.05.12 08:26

MOLDE (Nettavisen): - Vi er i god form, vi spiller god fotballen, og banene blir bedre og bedre. Vi mørner Tromsø opp, og så kommer sjansene, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen etter kampen.

- Vi er nødt til å fokusere på at det er forbedringspotensial. Hadde dette vært en europacupkamp hadde vi stått her skuffet, fortsetter han.

Moldes manager, som har vært mer i fokus enn vanlig den siste uken på grunn av en potensiell overgang til Aston Villa, hadde også skryt å komme med til spillerne.

- Vi snakket om det, at Sandnes Ulf var en enkel kamp, og at denne her blir mye verre. De er et godt organisert lag, og vi er nødt til å være tålmodig. Vi må spille den typen fotball vi vil at vi skal spille, sier Solskjær til Nettavisen.

Røkke, Gjelsten og «æ»
Under kampen runget sangen «We are family» på tribunene. Sangen hadde en klar henvisning til tirsdagens oppklarende middag mellom Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten, Ole Gunnar Solskjær og deres respektive fruer.

Solskjærs beslutning om å bli værende i Molde førte til godkjente 9239 solgte billetter til kampen i romsdalshovedstaden.

Det var med andre ord god stemning på arenaen, i en by som har knappe 25.000 innbyggere. Solskjær fremhevet publikums betydning for spillerne.

- Det var fantastisk stemning. Dette er en region og en fotballklubb som har stor støtte. Det tenner spillerne at det er trøkk på tribunene, og hvis ikke, så spiller de fotball av feil grunner.

- De skal utpå der og kose seg og spille fotball. Dette har de drømt om siden de var to-tre år. Alle her elsker å spille fotball. De vil ut her og kose seg.

Oppladning til Europa
For Moldes mektige manager var det viktig å møte Tromsø før man skal ut i den knallharde kvalifiseringen til Champions League i sommer.

Han ser flere likheter mellom dagens motstander og det han venter å møte i Europa.

- Per-Mathias har vært ute i Europa en vinterdag før, han, og kan det med å organisere lagene sine, sier Solskjær til Nettavisen, og utdyper:

- Før kampen snakket vi om at vi om noen måneder skal ut og spille europacupkamp, og alle lagene som kommer her har lagt seg bakpå. Jeg er stolt over at vi har klart å finne oss en vei igjennom hver eneste gang, avslutter Solskjær til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Føler seg forhåndsdømt
Etter 65 minutter av torsdagens kamp på Aker stadion måtte Tromsø se sin stjernespiller Kara Mbodj gå av banen med rødt kort.

Spilleren fikk to gule kort etter harde taklinger på henholdsvis Jo Inge Berget og Martin Linnes. Midtbanespilleren mener han blir forhåndsdømt.

- Det er alltid det samme med Kara. De gir meg gult kort for ingenting, og neste situasjon får jeg rødt kort. Det er umulig å fortsette slik, sier en skuffet Kara etter kampen.

- Hver gang jeg gjør en liten ting får jeg gult. Jeg tror ikke jeg er særlig tøff. I den første situasjonen var det en hard takling, men jeg tok ballen, fortsetter han.

- Ikke noe negativt
Senegaleseren, som egentlig heter Serigne Modu Kara Mbodj, kom til Tromsø i 2010 fra det berømte Diambars-akademiet til blant andre Patrick Vieira.

Ifølge ham selv skjønner ikke dommerne i Tippeligaen at han må spille på sine styrker.

- Jeg vil ikke si noe negativt om dommerne i Tippeligaen, de er bare normale personer, men jeg vil at de skal forstå meg, sier Kara til Nettavisen etter kampen.

- Jeg er en sterk spiller og veldig aggressiv. Det er alltid slik med meg. Tar jeg ikke ballen, er det gult, men jeg tar jo ballen, fortsetter han.

Tapet mot Molde gjør at Tromsø mister kontakten med lagene i toppen. Selv tar midtbanegeneralen på seg all skyld.

- Tromsø tapte på grunn av meg. Det er ikke lett å spille med ti mot elleve. Men vi har 20 kamper igjen, og vi kan fremdeles vinne gullet, avslutter Kara til Nettavisen.

Da Kara ble sendt i dusjen ledet vertene allerede med 2-1. Like etter økte Even Hovland til 3-1. Remi Johansen reduserte for Tromsø helt på tampen, men det holdt ikke til poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.