RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En skam at det avgjøres slik

OVER LINJA: Bayern Münchens Dante klarerer ballen, men tv-bildene i ettertid viser at ballen antakelig er over linja. Det fikk ikke dommeren i cupfinalen i Tyskland med seg, og Bayern München vant til slutt 2-0 over Dortmund etter ekstraomganger.
OVER LINJA: Bayern Münchens Dante klarerer ballen, men tv-bildene i ettertid viser at ballen antakelig er over linja. Det fikk ikke dommeren i cupfinalen i Tyskland med seg, og Bayern München vant til slutt 2-0 over Dortmund etter ekstraomganger. Foto: Tobias Schwarz (Reuters)
Debatten om mållinjeteknologi raser igjen i tysk fotball.

Noen uker etter at flertallet av tyske klubber sa nei til innføring av teknologiske hjelpemidler for å avgjøre om ballen krysser mållinjen, ble Borussia Dortmund nektet det som trolig var en scoring i cupfinalen mot Bayern München.

TV-bildene tydet klart på at ballen var over streken på headingen fra Mats Hummels i det 64. minutt. Bayern-spilleren Dante sparket den ut, og dommeren vinket spillet videre.

Med godkjent scoring kunne kvelden fått en annen vinner. Bayern München fullførte i stedet sin dobbelttriumf med 2-0-seier etter to scoringer i ekstraomgangene.

- Målet som ikke ble godkjent gjør tapet enda mer smertefullt. Det er en skam at så viktige kamper skal avgjøres av slike hendelser, sa Dortmunds venstreback Marcel Schmelzer.

Sirkusartist

Trener Jürgen Klopp brukte sarkasme.

- Om Dante virkelig hadde greid å redde på streken slik han var plassert, så kan han få jobb hos Cirque de Soleil, sa han.

Det var aldri aktuelt å bruke mållinjeteknologi i lørdagens finale på Olympiastadion i Berlin, men flertallet av klubber i de to øverste divisjonene sa nylig nei til å innføre systemet fra 2015, hovedsakelig av økonomiske grunner.

JUBEL: Philipp Lahm og Bayern München jubler over dobbelttriumfen i tysk serie og cup.

Borussia Dortmund og Bayern München var blant de ni klubbene som stemte for mållinjeteknologi, som allerede brukes i engelsk Premier League. Det skal også benyttes under sommerens VM.

- De som stemte mot burde kanskje oppleve de følelsene vi har nå, sa Schmelzer.

Ikke sikker

Tyskland har ikke bare sagt nei til mållinjeteknologi, men også til ekstra assistentdommere i målgården, som benyttes av UEFA (i EM, mesterliga og europaliga) og av seriene i Italia og Frankrike.

Lørdagens finaledommer Florian Meyer uttalte etter kampen at han ikke vet om ballen var inne.

- Det var ikke tydelig hinsides tvil, verken for meg eller linjemannen, om ballen var inne eller ei. Dermed valgte vi å la spillet fortsette, sa han.

Borussia Dortmund tapte dermed en cupfinale mot Bayern München for annet år på rad. I fjor var det mesterligaen, denne gang den tyske cupen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere