RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Chris Radburn / Pa Photos

- En skam hvis han ikke får sjansen

Sist oppdatert:
Grant Holt seiler opp som aktuell for Englands landslag i EM.

Norwich City har tatt Premier League med storm etter opprykket i fjor, og en av årsakene til at det har gått så bra for Paul Lamberts lag, er utvilsomt det gode spillet til spissen Grant Holt.

30-åringen scoret ett mål da Norwich spilte 2-2 mot Everton i påsken, og bidro også til at Tottenham ble slått på White Hart Lane mandag denne uka.

En parodi?
- Hvis han ikke blir kalt inn til EM, vil det være parodi. Se på toppscorerlisten. Du ønsker spillere som presterer bra og scorer mål - og han gjør alt. Hvis han ikke får en sjanse, vil det være en ordentlig skam, sier Steve Morison, spisskollega i Norwich.

Grant Holt har bokført 13 ligamål denne sesongen og står med totalt 15 mål på 33 kamper denne sesongen. I ligaen er Wayne Rooney den eneste engelskmannen over Holt på toppscorerlisten.

Rooney er dessuten suspendert i de to første kampene av EM-sluttspillet, og får dermed ikke spilt mot Frankrike eller Sverige. Rooney vil først være tilgjengelig i kampen mot Ukraina.

I Englands forrige kamp - 2-3-tapet for Nederland - spilte Danny Welbeck fra start, mens Fraizer Campbell og Daniel Sturridge kom innpå.

TV 2s dyktige fotballkommentator Kasper Wikestad kjenner Holt bedre enn de fleste, ettersom han selv er Norwich-supporter. Wikestad mener at Grant Holt definitivt bør få sjansen på landslaget, men tviler på at det kommer til å skje.

«Impact player»
- Han er det man kan kalle en «impact player» og det er noe England trenger. Han har vært innbytter i mange kamper, han har vel kun startet 20 kamper og vært innbytter i elleve, men han setter sitt preg på så og si enhver kamp. Han tar for seg på alle mulige måter. Jeg tror han er den spilleren som både får flest og lager flest frispark, sier Wikestad til Nettavisen.

- Han kan komme inn og forandre kampbildet og det tror jeg kan være viktig for England, legger han til.

Årsaken til at Wikestad tviler på at Holt får sjansen, er at han ikke spiller i en storklubb. De siste landslagsuttakene til England kan tyde på at veien er kortere for spillere som Danny Welbeck og Daniel Sturridge, som spiller i henholdsvis Manchester United og Chelsea.

- Jeg tror ikke han blir tatt ut. Han har rykte som en «Lower League»-spiller og har kanskje ikke fysikken til en toppidretsutøver, men han er sterk, raskere enn man skulle tro og en god avslutter. Han kommer jo heller ikke til å møte stoppere i EM som er bedre enn de han møter til daglig i Premier League, argumenter Wikestad.

Holt er i alle fall klar, skulle invitasjonen komme.

- Jeg ønsker selvsagt å spille for England. Hvis uttaket baseres på mål og prestasjoner og statistikker den siste tiden, kommer jeg med, men det baseres ikke alltid på statistikk. Jeg har sett mange spillere bli kalt inn uten å fortjene det og mange fortjene det uten å bli kalt inn. Det er bare sånn fotball er, sier Holt ifølge Press Association.

Pogrebnjak blir
I Fulham har man også en spiss man er strålende fornøyd med. Russeren Pavel Pogrebnjak scoret fem mål på sine tre første kamper for londonklubben, men har stått over lagets to siste kamper på grunn av en ankelskade.

Ifølge Sky Sports er han nå i samtaler med Fulham om en ny kontrakt. 28-åringen er for tiden kun innleid fra Stuttgart.

- Forhandlingene om en kontrakt med Fulham har allerede startet. Jeg tror det er en stor sjanse for at jeg blir værende i England, sier Pogrebnjak til sport.mail.ru.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere