- En skuffelse om vi ryker nå

Foto: Ned Alley (Scanpix)

RBK-gutta lengter etter Champions League. Da hjelper det lite med et gruppespill i Europa League.

05.08.10 09:08

ROSENBORG-AIK 3-0 (4-0 SAMMENLAGT)

LERKENDAL (Nettavisen): Da Rade Prica satte inn 1-0 til Rosenborg ti minutter etter hvilen var det meste gjort. Rosenborg tok over kampen og kjørte over sluttkjørte svensker.

Dermed sørget de også for at Rosenborg nå minst er sikret gruppespill i Europa League.

Nå venter enten Basel, Anderlecht, Sparta Praha, Hapoel Tel-Aviv eller Ståle Solbakkens FC København i en siste playoff til gruppespillet i Champions League.

Med andre ord er det et tøft hinder som gjenstår og det er ingen selvfølge at trønderne tar seg til det gjeveste selskapet.

Men selv er RBK-spillerne klokkeklare på at alt annet enn gruppespill i Champions League vil være en skuffelse.

- Vårt store mål
- Lysten på Champions League er selvfølgelig veldig stor. Det er vårt store mål for sesongen og det vil være en skuffelse om vi ikke klarer det nå, sier Mikael Lustig til Nettavisen.

Høyrebacken satte spikeren i den berømte kista da han klinket inn 3-0 med venstrebeinet et kvarter før slutt. Etter kampen er han ikke så opptatt av hvem Rosenborg skal møte i den siste kvalifiseringsrunden, men han er sikker på at Rosenborg kan ta seg videre.

- Vi får vente og se hvem det blir vi skal spille mot, men vi vet at vi er gode nok til å slå alle de lagene, sier Lustig.

Han får støtte fra sine landsmenn Rade Prica og Mikael Dorsin. Begge er sultne på å prøve seg i Europas gjeveste fotballselskap.

Kaptein Dorsin har vært i Champions League tre ganger med Rosenborg tidligere, i 2004, 2005 og 2007. Og selv om han ikke vil si rett ut at gruppespill i Europa League vil være en skuffelse, er han tydelig på at det er en klar forskjell på det og et nytt mesterligaeventyr.

- Altså, jeg tenker ikke på det som en skuffelse om vi ikke kommer oss dit. Nå er vi fornøyde med å være sikre på at vi kommer med i Europa, sier svensken til Nettavisen.

- Men det frister mer med Champions League?

- Ja, altså, jeg har vært med der tre ganger før og jeg vet at det er noe spesielt med det. Det er det beste man kan spille som fotballspiller, og det er der man vil være. Om vi kan få spille med de aller beste så er det veldig morsomt.

- Riktig innstilling
Også kveldens første målscorer, Rade Prica, drømmer om gruppespill i Champions League, og han er tydelig på at det vil være en skuffelse om klubben ikke når sitt store mål.

- Vi vil til Champions League. Nå er det bare to kamper igjen og da må vi gjøre vårt for å klare det, sier Prica til Nettavisen.

- Det er målet vårt og da er det selvfølgelig en skuffelse om vi ikke klarer det.

Om ikke Erik Hoftun vil si at det nå er en skuffelse om laget ikke kommer seg til Champions League, er Rosenborgs sportslige leder i alle fall glad for å høre spillerne sine si at de lengter etter en plass i det gjeveste selskapet.

- Det er bra med en slik innstilling, gutta viser jo at de tror vi kan klare dette og det er helt klart riktig innstilling, sier Hoftun.

- Hvor stor er forskjellen på et gruppespill i Champions League og Europa League, rent sportslig?

- Det er klart at det er en forskjell. I Champions League spiller de beste av de beste, mens i Europa League er det bare de beste, på en måte. Men samtidig har Europa League fått en høyere status nå, enn det hadde da det fortsatt var UEFA Cup.

- Men jeg forstår selvfølgelig at det er skuffende om vi ikke klarer det når vi er så nære, men da er samtidig Europa League et bra plaster på såret, sier Hoftun til Nettavisen.

Og Hoftun stiller seg samtidig i rekken av rosenborgere som ikke vil si noe om preferanser når det gjelder hvilket lag man vil ha i neste runde.

- Du møter gode lag uansett, så det spiller egentlig ikke så stor rolle, avslutter han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.