*Nettavisen* Sport.

- En spesiell United-årgang

Henning Berg mener at årets Manchester United-lag har noe spesielt - på samme måte som trippelvinnerne fra 1999 hadde det.

11.04.07 13:05

Lyn-trener Henning Berg spilte selv for Manchester United på slutten av 90-tallet. Høydepunktet var trippelsuksessen i 1999 - da Alex Fergusons menn vant serien, Fa-cupen og Champions League.

I år kan Ferguson gjenta bragden.

Manchester United møter Bayern München eller AC Milan i semifinalen i Champions League. De leder Premier League - tre poeng foran Chelsea. Og de møter bunnlaget Watford i Fa-cupens semifinale. En drøy måned før sesongslutt, lever trippeldrømmen.

- Fullt mulig med ny trippel
- Tirsdag var det klikk-klakk. Det var United på sitt beste. Det viser at man aldri kan avskrive dem. De har erfaringen og tradisjonen. De fikk en mann utvist i Roma, men håndterte det og fikk med seg 1-2 hjem. Så kjører de over dem på hjemmebane - selv med mange sentrale spillere ute, sier Berg til Nettavisen.

Og derfor:

- Det er fullt mulig for dem å ta "the treble" i år.

- Sikkert likt nå
Berg spilte ikke Champions League-finalen i 1999, men spilte en viktig rolle i månedene som sikret Uniteds trippel den gangen. Lyn-treneren mener det er en av hemmelighetene. Fergusons evne til å få alle til å føle seg som en viktig - til dels avgjørende - del i jakten på trofeene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Stemningen, selvtilliten, troen - den er sikkert nå som da vi tok "The treble". Det er kamper hele tiden, og Ferguson involverer hele troppen. Det er ikke bare 11 som spiller. Alan Smith spiller plutselig fra start - og scorer. Plutselig spiller Ole Gunnar Solskjær en viktig rollie igjen. Så kommer Wes Brown inn for Nemanja Vidic. Gabriel Heinze kommer inne, Evra kommer tilbake fra skade, og scorer. Det er en tropp på 20 spillere, og alle føler at de er med og bidrar, sier han.

- Det er det som er fordelen - eller styrken - til United. Selv om man i perioder er langt unnå, så vet man at man plutselig kan være med og starte også mot Roma - som med Alan Smith tirsdag. Det tror jeg aldri man kunne oppleve i noen annen klubb.

- Altfor enkelt
Berg, som kjenner Alex Ferguson som trener, er ikke overrasket over suksessen. Og han gir norsk presse en kilevink i forhold til skribleriene om skotten.

- Han har hatt en sinnssyk suksess. Ingen er vel bedre enn ham. Da må man vel i så fall tilbake til Bill Shankly eller noe sånt. Derfor blir jeg veldig overrasket når norske aviser, etter et tap, kan skrive at Alex Ferguson ikke er god nok, at han er gammeldags eller at han ikke holder mål lenger.

- For meg blir det bare superenkel journalistikk, og en total mangel på respekt for alt hva han har gjort. Han er kanskje ikke verdens beste i all fremtid, men man kan aldri avskrive United med Ferguson som trener. Så lenge det er noe å kjempe om, så lenge de ikke er altfor langt unna, så gir de seg aldri.

- Ronaldo verdens beste
Han synes det er vanskelig å sammenlikne generasjoner, men synes at han ser noe spesielt også i denne United-utgaven - akkurat som det var noe spesielt med 99-utgaven.

- Vi gikk vel nesten uten tap fra januar og ut sesongen. Vi kom tilbake fra 0-2 i Champions League-semifinalen, og fra 0-1 i Champions League-finalen. Det var helt spesielt det også. Det var Beckham, Giggs, Solskjær, Neville, Yorke, Keane, Stam, Schmeichel og andre - for ikke å glemme Jesper Blomqvist - som hadde en kanonsesong det året, og også startet i finalen. Han bidro mye. Og Jordi Cruyff - og da har jeg ikke en gang nevnt Paul Scholes. Men det er klart - denne årgangen har Cristiano Ronaldo. Det er to gode lag vi snakker om, sier Berg.

Og slår fast følgende:

- Hvis man skulle kåre verdens beste spiller nå, så er det Cristiano Ronaldo. Det er det ingen tvil om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.