RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En stor, stor seier

Foto: AP Photo/Tom Hevezi
Sist oppdatert:
Arsenal og Robin van Persie har funnet fram tungskytset. Chelsea ble ydmyket med offensiv fyrverkerifotball på Stamford Bridge.

CHELSEA - ARSENAL 3-5:

Arséne Wengers menn er for alvor tilbake som en reell trussel mot topplagene i Premier League. Det fikk Chelsea smertelig erfare på eget gress da Gunners kom på besøk til byderby lørdag.

Aller hvassest i festforestillingen var Arsenals kaptein. Mannen som har gått foran og banket inn mål til tross for motgangen og spillerflukten fra klubben. Lørdag ordnet han tre nye mål.

- Du kunne se hvor glade vi var mot slutten. Vi kjempet hardt og alle som en viste hva vi er gode for. Dette var en stor, stor seier for oss, oppsummerte Robin van Persie til Sky Sports etter kampen.

Om Robin van Persie allerede var verdt sin vekt i gull for Arsenal ble nok heltestatusen betydelig styrket med tre mål mot byrivalen.

Nederlenderen fikk støtte av lagkamerat Aaron Ramsey.

- Vi begynner endelig å bli samspilte og viste hva vi er kapable til å gjøre. Dette var bare et eksempel på hva vi kan. Manageren har sikkert litt å utsette på forsvarsspillet vårt, men alt i alt er vi vi fornøyde med seieren , sa den unge waliseren.

Avgjorde etter tabbe
Motstanderlagets kaptein, John Terry, har nok hatt gått hjem fra kamp med en langt bedre følelse enn han gjorde lørdag. Nærmest umiddelbart etter at Juan Mata hadde utlignet til 3-3 mistet den rutinerte midtstopperen fotfestet da han absolutt ikke hadde råd til det.

Florent Malouda må også ta en god del av skylden for feilen. Franskmannen sendte nemlig en vanskelig støttepasning tilbake mot sin kaptein.

Van Persie takket uansett for gavepakken og rundet Petr Cech. Tsjekkeren hadde på ingen måte noen god dag på jobben og ble en enkel match for Arsenal toppscorer. På overtid banket Van Persie ballen forbi Cech igjen etter en kontring.

Juan Mata satte trodde kanskje han hadde reddet poeng for Chelsea med sin fulltreffer etter 80 minutter spill av oppgjøret som fortjener å betegnes som høstens morsomste i Premier League så langt. Men blåtrøyene var ikke gode nok for poeng.

André Villas-Boas' menn gikk i stedet på sitt andre strake tap.

Ledet to ganger
Veteranene Frank Lampard og John Terry sendte vertene foran ved to anledninger i løpet av førsteomgangen. Van Persie utlignet på åpnet mål mellom Chelseas fulltreffere etter glimrende forarbeid av Gervinho og Aaron Ramsey.

Men det var de siste 45 minuttene kampen virkelig tok av. André Santos banket inn 2-2 bak Cech etter at José Bosingwa etterlot seg altfor store rom på sin side av banen.

Theo Walcott ga så Arsenal føringen etter en merksnodig scoring. Vingen snublet da han førte ballen framover før han kom seg lynraskt tilbake på beina.

Forfjamsede hjemmeforsvarere maktet ikke å stokke beina like kvikt, og klarte heller ikke å hindre Walcott i å skyte inn 3-2 fra skrå vinkel.

Begge lagene gjorde offensive bytter før sluttminuttene. Dette bidro til den fantastiske avslutningen som allerede er nevnt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere