*Nettavisen* Sport.

- En stor tabbe å hedre Thatcher

Foto: Getty Images / All Over Press

Liverpool-supportere negative til forslag om å hedre avdøde Margaret Thatcher.

10.04.13 15:21

Mandag ettermiddag ble meldingen om dødsfallet til Margaret Thatcher (87) kjent.

Hun var Storbritannias første kvinnelige statsminister og dominerte britisk politikk på 1980-tallet.

I forbindelse med hennes død har blant andre Wigan-eier Dave Whelan foreslått at den tidligere statsministeren burde bli hedret i helgens FA-cup semifinale mellom Wigan og Millwall.

Også Readings styreformann sir John Madejski har støttet Whelans forslag om å hedre Thatcher.

Liverpool-supportere reagerer
Reading møter Liverpool i neste seriekamp, og Madejskis uttaleleser har fått flere supportere til å reagere.

Liverpool-supporterne føler seg sveket av Thatchers etter hennes håndtering av Hillsborough-ulykken i 1989, som krevde 96 menneskeliv.

Mens Storbritannias eneste kvinnelige statsminister gjennom tidene ble hyllet blant den politiske eliten i Storbritannia, USA og andre europeiske land - valgte visse venstrevridde kretser å feire hennes død med massiv festning og herjing gjennom nattetimene mandag.

Leder for the Hillsborough Family Support Group sier nå at det vil være en stor tabbe å hedre den avdøde statsministeren under helgens fotballkamp.

- Det er forferdelig å snakke vondt om de døde. Dette vet jeg fordi det skjedde med min sønn og alle ofrene i Hillsborough-ulykken for 23 år siden. Men hvis de holder ett minutts stillhet for Margaret Thatcher, så synes jeg de gjør en stor tabbe, sier Margaret Aspinall til The Guardian.

Hyller Hillsboroug-ofrene
Onsdag melder Reading på sine hjemmesider at det vil bli en minnemarkering før avspark lørdag. Men markeringen vil være til minne for ofrene i Hillsborough-tragedien og ikke Margaret Thatcher.

15. april 1989 omkom 96 mennesker i tribuneulykken på Hillsborough stadion i Sheffield. Det skjedde under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest.

- Ettersom kampen spilles to dager før 24-årsdagen for tragedien begynte planleggingen i forrige uke av en passende hyllest til de 96 supporterne som mistet livet, heter det i en uttalelse fra Reading.

Engelske fotballklubber får selv avgjøre om de vil minnes Thatcher med ett minutts stillhet. Selv om Reading ikke minnes Thatcher, mener klubbens styreleder at hun fortjener en hyllest av landets fotballfans.

- Margaret Thatcher var en verdensleder som gjorde svært mye for dette landet. Så mye at hun fortjener ett minutts stillhet. Jeg kan forstå at noen ikke vil bry seg om det, men jeg synes hun var så stor at hun fortjener hele nasjonens respekt, sier John Madejski.

Wigan-eier Dave Whelan har åpnet for at spillerne kan bære sørgebånd. Både han og Madejski har bidratt med pengegaver til De konservative, som var partiet til Thatcher. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.