*Nettavisen* Sport.

- En thriller av en fotballkamp

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Tre kandidater til årets scoring da Lillestrøm tok en livsviktig seier.

09.07.12 20:59

FFK - LSK 3-4 :

Fredrikstad og Lillestrøm møttes til et ekte bunnoppgjør i Tippeligaen mandag kveld, men tilskuerne fikk servert underholdning av øverste klasse på Fredrikstad Stadion.

Mandagens kamp er kanskje den morsomste fotballkampen så langt denne sesongen.

- En thriller av en fotballkamp, og for noen scoringer, uttalte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da dommeren blåste av oppgjøret.

Et Lillestrøm-lag med kniven på strupen storspilte for første gang på lenge og tok sin første seier siden 20. mai. De tre poengene smakte nok godt for Lillestrøm, i oppgjøret som ble betegnet som et skjebneoppgjør før avspark.

Knudtzon*2
Mye av æren skal Erling Knudtzon ha, etter å ha scoret kampens to første mål, i det som er en uvant rolle som Bjørn Bergmann Sigurdarsons spissmakker.

- Vi kjører Erling på topp på grunn av hans enorme fart, sa LSK-trener Magnus Haglund før kampen, og det viste seg altså å bli en genistrek.

Men det var flere enn Knudtzon som markerte seg for LSK, i det som ble en av de mest underholdende tippeligakampene så langt denne sesongen.

Både Petter Vaagen Moen og Palmi Rafn Palmason scoret hvert sitt drømmemål, og Lillestrøm vant til slutt 4-3 på Fredrikstad Stadion.

Nå er Lillestrøm på kvalikplass på tabellen, to poeng foran Fredrikstad på nest sisteplass. Mandagens seier er utvilsomt viktig for kanarifuglene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Selve kampen åpnet med et voldsomt LSK-overtak, og gang på gang kom de seg ned langs sidene og skapte trøbbel for FFK-forsvaret.

Før 20 minutter var spilt hadde Lillestrøm kommet seg til fire store sjanser, uten at ballen havnet i nettmaskene.

Lillestrøm, som fra før har Frode Kippe, Espen Nystuen og Steinar Pedersen ute med skader, mistet også Sead Ramovic ut med skade i første omgang. Inn kom unggutten Jakob Faye-Lund (17), som bare hadde 20 tippeligaminutter på baken fra før, og måtte vokte LSK-buret den siste timen mot FFK.

Knudtzon-mål
Minuttet etter keeperbyttet fikk Lillestrøm en dødball 30 meter fra mål, og da ble det farlig. Petter Vaagan Moen slo flott inn i feltet, der Palmi Rafn Palmason vant i lufta. Ballen datt ned til Erling Knudtzon, som banket den i mål fra fem meter. Dermed gikk Lillestrøm opp i ledelsen i Fredrikstad.

Men Erling Knudtzon ville ikke gi seg der.

Tre minutter etter 0-1-scoringen ble han flikket gjennom av Bjørn Bergmann Sigurdarson, og kom alene med Jon Knudsen i FFK-målet. Der var Knudtzon kald som en fisk og satte inn sin andre scoring for kampen, og 0-2 var et faktum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Tarik på godt og vondt
Da økte temperaturen i Fredrikstad. Tarik Elyounoussi gikk ned innenfor straffefeltet etter en duell med Ruben Gabrielsen, men dommer Svein Oddvar Moen viste ham det gule kortet for filming.

- Jeg kan holde med Svein Oddvar Moen i at det ikke var straffe, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter situasjonen.

Men Tarik skulle også involvere seg på en mer positiv måte. På overtid i første omgang headet han inn en redusering for Fredrikstad, etter mye klabb og babb innenfor LSKs sekstenmeter. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-2 til Lillestrøm.

Perle fra Vaagan Moen
Lillestrøm har hentet inn en mental trener for å få bukt med problemene, og det skulle de få bruk for etter hvilen. Tre minutter ut i andre omgang utlignet nemlig Fredrikstad ved Benjamin Dahl Hagen, på et innlegg som skled gjennom feltet og gikk rett i mål.

Da trodde alle at Lillestrøm skulle kollapse. Men det ville ikke Petter Vaagan Moen ha noe av. Mjøsas Beckham fikk ballen på 20 meter litt til venstre for FFKs sekstenmeter, og fyrte avgårde et skudd med høyrebeinet. Det angrer han ikke på, for ballen føk rett opp i krysset, og dermed ledet Lillestrøm 2-3.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Lagkamerat Palmi Rafn Palmason ville ikke være noe dårligere. Tre minutter senere fikk han et innlegg av Sigurdarson og klinket til på hel volley fra 16 meter. Ballen føyk som et prosjektil inn i nettet, en soleklar kandidat til årets mål fra Palmason. 2-4 til Lillestrøm!

Flere perler
Og dette skulle virkelig være kvelden for de vakre scoringene. Etzaz Hussain fikk ballen 20 meter unna LSK-målet, og tenkte at han ikke kunne la LSK-spillerne stå for superscoringene alene. Han dunket til og ballen gikk rett i mål bak Faye Lund, og reduserte til 3-4.

Benjamin Dahl Hagen ville også score et drømmemål mandag kveld, men skuddet fra 30 meter gikk rett i tverrliggeren og ut.

Fredrikstad kjempet for utligning mot slutten og kom til flere store sjanser, men Lillestrøm forsvarte ledelsen og vant til slutt 3-4. En uhyre viktig seier for Romerikes stolthet.

PS: Bjørn Bergmann Sigurdarson har nå spilt sin siste LSK-kamp. Han fikk gult mot Fredrikstad, og er derfor ute med karantene når LSK møter Tromsø i neste kamp. Nå venter Wolverhampton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.