- En trist dag for fotballen

Foto: Scanpix

Terje Hauge reagerer nærmest med sjokk og vantro etter at dommerkollega Anders Frisk ble skadet av Roma-fans onsdag. - Det er trist for fotballen, sier han.

16.09.04 18:01

En gjenstand traff svenske Anders Frisk i hodet, og han blåste dermed av kampen på stillingen 1-0 til Dinamo Kiev i onsdagens oppgjør i Champions League.

Han skal ha ment at fjerdedommeren ikke var erfaren nok til å lede kampen, samtidig som sikkerheten til de involverte i kampen ikke var god nok.

- Trist dag
- Dette er en trist dag for fotballen. Jeg har fått sett bildene, og jeg tenkte jo på at jeg selv kunne vært i Anders Frisks situasjon, sier Terje Hauge til TV 2 Nettavisen.

Den norske toppdommeren er en god venn av svenske Anders Frisk.

Foto: Scanpix/EPA

Hauge var selv i aksjon i Champions League onsdag, og dømte oppgjøret mellom Liverpool og Monaco på Anfield.

- Jeg har kun fått med meg TV-bildene av episoden. Det gjorde inntrykk. Sammen må vi sørge for at lignende episoder aldri mer inntreffer på fotballbanen, sier Terje Hauge - med klar adresse til UEFA, tilskuere og spillerne selv som er i aksjon.

Alle må ta ansvar
- Faktum er at jo høyere temperaturen er på banen, jo mer smitter dette over på publikum. Så spillerne må også være sitt ansvar bevisst her, sier den norske toppdommeren.

- Har du selv følt deg truet når du har dømt i Europa?

- Nei, jeg vil heller si det motsatte. UEFA og sikkerhetstiltakene på de ulike arenaene har alltid vært på topp når jeg har vært i aksjon. Jeg har vært imponert over måten sikkerhet har vært satt i fokus, og så skjer dette. Det er trist, svarer Hauge.

- Slike hendelser som det som skjedde i Roma viser dessverre at vi aldri er helt trygge. Det er en skremmende tanke, legger han til.

God venn
Anders Frisk er en god venn og kollega av Terje Hauge.

- Vi har vært på svært mange samlinger sammen, og jeg kjenner ham godt. Jeg er helt sikker på at han takler dette på en god måte, og kommer tilbake på fotballbanen. Men først må han få slappe av med sin familie.

Terje Hauge sier han kommer til å ringe Anders Frisk for å snakke om episoden i den italienske hovedstaden.

- Jeg vil ta kontakt og diskutere det som har skjedde. Mine tanker går abslolutt til Anders Frisk nå, sier en tydelig preget Terje Hauge.

Bør straffest hardt
Den norske dommeren er ikke i tvil om at Roma nå bør få en solid straff av UEFA.

- Jeg vil helst ikke kommentere hvilken straff klubben bør få. Men det er viktig at UEFA kommer frem til en straff som sender signaler om at slike hendelser ikke kan aksepteres i fremtiden, fastslår Terje Hauge.

- For når fokus kommer bort fra fotballbanen på en slik måte, må alle bidra til at slikt ikke skjer i fremtiden, konstaterer dommeren.

Foto: EPA/Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.