*Nettavisen* Sport.

- En veldig bra bortekamp

TØFF KAMP: Men ingen vinner. Foto: Aykut Akici/turkpix (NTB scanpix)

Rosenborgs tredje strake bortekamp i Europa uten tap.

31.07.14 21:45

KARABUKSPOR - ROSENBORG 0-0:

Rosenborg forsvarte seg godt og fikk med seg 0-0 fra bortemøtet med Karabükspor i europaligakvalifiseringen torsdag. Da fikk laget mer enn godkjent av trener Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg og Molde er de eneste norske lagene som fortsatt har mulighet til å komme seg til gruppespill i Europa denne sesongen. Haugesund og Tromsø er allerede slått ut av europaligakvalifiseringen. Strømsgodset nådde ikke opp i mesterligaen.

Men drømmen lever fortsatt i beste velgående for Rosenborg etter et godt bortemøte med Morten Gamst Pedersens tidligere lagkamerater i Karabükspor. Kampen endte målløst, noe som gir Rosenborg god mulighet til å ta seg videre når returkampen spilles på Lerkendal 7. august.

– Vi gjennomfører en veldig bra bortekamp. Vi har bra kontroll i kampen og styrer i store deler av den. Defensivt er vi veldig bra organisert, sett bort fra siste ti minuttene hvor de går med alt de har i angrep, sa en fornøyd Kåre Ingebrigtsen til NTB etter kampslutt i Tyrkia.

Skapte lite

Til tross for at Rosenborg gjorde en god defensiv kamp, sviktet det offensivt. Totalt ble det registrert tre avslutninger på mål fra RBK. Ingen av avslutningene truet tyrkerne noe særlig. Flere avslutninger hadde hvittrøyene utenfor.

– Vi har et par småsjanser, hvor vi fort kunne fått til noe. Men vi reiser ikke til Tyrkia og er bekymret over å skape for lite. Vi hadde våre muligheter, men det handlet om å holde nullen, sier Ingebrigtsen.

Nærmest scoring i kampen var Karabükspor-backen Erdem Özgenc like før pause. Han dundret til fra distanse, men traff stolpen.

– De har et par farlige langskudd i første omgang, ja, sier RBK-treneren.

Karabükspor-angrepet produserte også flere farligheter mot slutten av kampen.

Fornøyd

Ingebrigtsen har kun ledet Rosenborg i snaue to uker. 1-3-tapet for Molde i helgen ble hans eliteseriedebut. Han mener at både torsdagens kamp, og tapet for Molde, har vært bra av hvittrøyene.

– Jeg synes vi gjennomfører en bedre kamp i 80 minutter mot Karabükspor, enn vi gjorde mot Molde. Men både etter denne og etter Molde-kampen vil jeg si meg prestasjonsmessig og lagmessig fornøyd, sier Ingebrigtsen.

– Da vi dro til Tyrkia så vi på dette som en veldig vanskelig oppgave. Nå har vi en kamp – en kamp på Lerkendal – foran oss, legger han til.(©NTB)


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.