RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Eamonn and James Clarke (Pa Photos)

- En virkelig utrolig spiller

Sist oppdatert:
Paul Scholes (36) er ferdig som fotballspiller, og manager Alex Ferguson sparer ikke på rosen.

Paul Scholes har vært i Manchester United i hele sin karriere, og har spilt 676 kamper og scoret 150 mål for det som i hans periode har vært Englands soleklart beste lag. I løpet av 20 år i klubben har Scholes vunnet Premier League ti ganger, FA-cupen tre ganger og ligacupen to ganger. I tillegg har han to seirer i Champions League.

Scholes står også med 66 landskamper og 14 scoringer for England.

Nå legger han støvlene på hylla.

- En ære
- Jeg er ikke en mann av mange ord, men jeg kan helt ærlig si at å spille fotball er alt jeg har ønsket å gjøre, og å ha en så lang og suksessrik karriere i Manchester United har vært en virkelig ære, sier Scholes selv i en uttalelse på Uniteds hjemmeside.

Midtbanespilleren vil imidlertid ikke forlate Manchester United, selv om den aktive karrieren er over. Han kommer nå til å gå inn i klubbens trenerteam.

- Dette er ikke en avgjørelse jeg har kommet lett til, men jeg føler det er rett tid for meg å slutte og spille. Å ha vært en del av laget som hjalp klubben til den 19. tittelen har vært et stort privilegium, fortsetter Scholes.

- En inspirasjon
Ikke uventet er manager Sir Alex Ferguson raus med rosen om sin tidligere spiller, og nå trenerkollega.

- Hva mer kan jeg si om Paul Scholes som jeg ikke allerede er sagt? Vi kommer til å savne en virkelig utrolig spiller. Paul har alltid vært fullt ut dedikert til denne klubben og jeg er overlykkelig over at han vil bli en del av trenerteamet neste sesong, sier Ferguson i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

- Paul har alltid vært en inspirasjon for spillere i alle aldre, og vi vet at det vil fortsette i hans nye rolle, legger manageren til.

Én gang til vil Scholes aksle United-trøya. Det blir under hans testimonialkamp i august.

Les mer om Scholes her: - Beste midtbanespiller i sin generasjon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere