RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En vits!

Foto: 2013 Getty Images
Sist oppdatert:
Liverpool-spiller raser mot dommeren.

MAN. CITY - LIVERPOOL 2-1:

Liverpool har hatt en fantastisk sesong så langt, men torsdagens bortekamp mot Manchester City var første skikkelige manndomsprøve for Brendan Rodgers & co.

Den endte med et bittert 1-2-tap for rødtrøyene, men det som vil bli diskutert etter kampen er en hendelse fra første omgang.

- En vits
Kampen var nemlig bare 18 minutter gammel da Liverpool trolig ble snytt for en 1-0-scoring. Luis Suarez spilte Raheem Sterling alene med Joe Hart, Liverpool-spilleren rundet keeper og satte ballen i mål, men assistentdommeren vinket for offside.

Reprisene viste imidlertid at Sterling var soleklart onside, og den avgjørelsen fra linjemannen er intet mindre enn fryktelig svak. Se bilde av offsiden her (ekstern lenke).

- En vits, skrev den skadede Liverpool-spilleren Jon Flanagan på Twitter etter dommertabben.

- Rett og slett en dårlig avgjørelse, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

Roser Liverpool og Suarez
Det er selvsagt umulig å si om utfallet av kampen hadde blitt annerledes hvis Sterling hadde scoret, men mål preger kamper, og Liverpool-fansen vil trolig føle seg snytt etter torsdagens oppgjør på Etihad.

Også Liverpool-manager Brendan var misfornøyd med dommerteamet på Etihad.

- De tre dommernes prestasjoner var på et dårlig nivå, og ingenting gikk vår vei, sier Rodgers til BBC.

City-kaptein Vincent Kompany mener uansett at Liverpool var et vanskelig lag å spille mot.

- Dette er tre massive poeng, og dette var den vanskeligste kampen vi har hatt på hjemmebane denne sesongen, sier Kompany ifølge BBC.

Han gir også ros til Luis Suarez, som han hadde flere tøffe dueller med kampen gjennom.

- Jeg elsket hvert minutt av det, og jeg lever for slike kamper. Vi tok hverandre i hånden etter kampen. Han liker slike dueller, og det samme gjør jeg, sier Kompany.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini var strålende fornøyd etter den viktige hjemmeseieren.

- Vi lå under med ett mål, men hadde nok karakterstyrke og tro på oss selv til å jakte seier, sier chileneren ifølge BBC.

Kollega Brendan Rodgers var skuffet, men roste sine egne spillere da han møtte pressen etter kampen.

- Alt i alt er jeg stolt av laget, måten vi spilte på, karismaen vår og pasningsspillet vårt. Vi scoret et flott mål, og jeg føler at vi kunne hatt et par til. Jeg er veldig skuffet, men det var en strålende prestasjon, sier Liverpool-sjefen.

Liverpool scoret først
Kampens første store mulighet kom etter fire minutter, og det var hjemmelaget som var farlig frempå. Et innlegg havnet hos Jesus Navas, og headingen fra kort hold strøk stolpen og gikk utenfor.

Etter 13 minutter var det Luis Suarez sin tur. Han steg til værs på en corner, men upresset headet han ballen svakt utenfor.

Kampens første scoring kom etter 24 minutter, og det var Liverpool som åpnet scoringsballet.

Luis Suarez flikket gjennom Raheem Sterling, og denne gangen holdt linjemannen flagget nede. Sterling prøvde å runde Hart, men ballen gikk i stedet til Philippe Coutinho, som enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

Vakkert angrepsspill av Liverpool, og ledelsen var helt fortjent.

Kompany utlignet
Men det varte ikke lenge. Fem minutter senere bestemte nemlig City-kaptein Vincent Kompany seg for at nok fikk være nok.

Belgieren knuste nemlig Martin Skrtel i en duell på corner og stanget inn utligningen.

Fem minutter før pause kunne Liverpool igjen ha gått opp i ledelsen. Trioen Suarez, Sterling og Coutinho kombinerte fint, og ballen endte til slutt hos Coutinho på fem meter.

Liverpool-stjernen skjøt imidlertid rett på keeper, og City kunne puste ut. Hadde Coutinho scoret der, hadde Liverpool hatt en god kandidat til årets angrep.

Der Liverpool sløste, var City effektive. På overtid i første omgang kontret hjemmelaget, og ballen havnet hos Álvaro Negredo. Oksen fra Sevilla prøvde seg med et skudd med utsiden av foten, men ballen gikk rett på Simon Mignolet. Belgieren klarte imidlertid ikke å stanse forsøket, og City gikk til pause med en 2-1-ledelse.

Vakkert City-spill, men der burde sisteskansen ha gjort en langt bedre jobb.

- Merkelig måte å prøve å redde et svakt skudd på, kommenterte den tidligere storkeeperen Edwin van der Sar på Twitter etter scoringen.

Gigantsjanser
Liverpool jaktet utligning i andre omgang, og etter 72 minutter burde det stått 2-2 på måltavla. Luis Suarez spilte en nydelig ball til Raheem Sterling inne i boksen, og helt alene foran mål satte Liverpool-vingen ballen håpløst over.

Når man ikke scorer på sjanser som Sterling og Coutinho hadde på Etihad torsdag, er det vanskelig å reise hjem med poeng etter en bortekamp mot Manchester City.

Derfor endte det også til slutt 2-1 til de lyseblå, og Manuel Pellegrinis menn er nå bare ett poeng bak Arsenal på førsteplass. Liverpool ligger på fjerdeplass med 36 poeng.

Manchester Citys neste kamp i Premier League spilles allerede om to dager når Crystal Palace venter på Etihad. Liverpool skal ut i enda en tøff bortekamp, og møter Chelsea på bortebane dagen etter.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere