*Nettavisen* Sport.

- Eneste muligheten var å bli bedre

HYLLET FORGJENGEREN: Pep Guardiola hyllet Jupp Heynckes etter at seriegullet ble sikret i går. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Ble seriemester i går - hyllet forgjengeren.

Bayern München ble rekordtidlig tysk seriemester. Trener Pep Guardiola deler æren med mannen han erstattet, Jupp Heynckes.

Med 3-1 mot Hertha tirsdag, kunne Bayern feire seriegull sju runder før slutt. Dermed slo årets utgave av den sørtyske fotballgiganten fjorårsrekorden til Heynckes med én kamp.

- Vi vant tittelen takket være hardt arbeid, og når du ser hva Jupp Heynckes oppnådde sist sesong, var det eneste muligheten til å være bedre. Han la fundamentet, sier Guardiola.

Karakterstyrke
Han ledet Barcelona til 14 titler på fire år. Etter ni måneder i Bayern er det blitt tre titler. UEFAs supercup og klubb-VM er også i boks. Heynckes avsluttet trenergjerningen i Bayern med trippeltriumf (serie, cup og mesterliga).

- Selvsagt er jeg glad for at vi forsvarte serietittelen. Jeg ønsker å takke spillerne og klubben som har hjulpet meg til å klare dette. Vi har hatt en rekke skader de siste månedene og har ikke alltid spilt så bra, men spillerne har vist karakterstyrke, sier Guardiola.

52 uten tap
Bayern har spilt 52 strake kamper i 1. Bundesliga uten tap. Den kan faktisk bli første klubb som fullfører en bundesligasesong uten tap.

- Det er utrolig å bli seriemester uten tap, sier stjernespilleren Arjen Robben.

- Vi er umåtelig stolt over laget og hva vi har oppnådd denne sesongen, fortsetter nederlenderen.

I mesterligaens kvartfinale skal Bayern ut i dobbeltmøte med Manchester United. Der er tyskerne store favoritter. Og i den hjemlige cupen venter Kaiserslautern fra 2. divisjon i semifinalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag