RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- England kan ikke vinne VM

Foto: Vanderlei Almeida / Afp / NTB scanpix
Tidligere landslagsspiller utelukker engelsk triumf i Brasil.

Tidligere engelsk landslagssjef og -spiller Glenn Hoddle mener England bør legge vekk tankene om å vinne neste års fotball-VM i Brasil.

Hoddle kom med dette utsagnet onsdag etter at han kom med i et utvalg som skal fremme engelsk landslagsfotball.

- Det er urealistisk for England å tro at de kan vinne VM i Brasil. La oss først kvalifisere oss. Så kan de unge spillerne få erfaringen fra slike turneringer som et sluttspill er, slik at vi om to år senere kan dra til EM med et virkelig mål, sa 55 år gamle Hoddle.

England sliter med å produsere toppspillere. Bare 30 prosent av spillerne i Premier League er engelskmenn, og landslagssjef Roy Hodgson har for tiden få å velge fra på øverste hylle.

Siden England vant VM på hjemmebane i 1966 har engelskmennene kun tatt seg til semifinalen én gang. Det var tilbake i 1990 hvor det ble tap for Vest-Tyskland etter straffer.

Fotballnasjon nummer én har dessuten ikke klart å kvalifisere seg til mesterskapene i 1974, 1978 og 1994. Før 1950 hadde England sin egen lille «boikott» av VM-sluttspillene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere