*Nettavisen* Sport.

- Englands beste de siste 20 årene

Foto: John Powell / Getty / All Over Press

Steven Gerrard hylles etter at han torsdag signerte en ny kontrakt med Liverpool.

12.01.12 18:30

Onsdag kveld ble Liverpools kaptein Steven Gerrard matchvinner da Liverpool slo Manchester City 1-0 borte på Etihad Stadium i den første av to semifinalekamper i den engelske ligacupen.

Les også: Her slår Nasri tilbake mot mobbende fans

Torsdag skrev han navnet sitt på en ny kontrakt med merseysideklubben.

- Jeg er veldig glad. Dette er en stor dag for meg og familien min, sier Gerrard ifølge klubbens nettside.

Klubbspiller
Gerrard har vært i Liverpool hele karrieren og vil utvilsomt bli regnet som en av klubbens aller største spillere den dagen han legger opp. Strengt tatt regnes han vel allerede nå som en av klubbens aller beste spillere.

- Dette er den klubben jeg elsker og den klubben jeg har støttet siden jeg var en ung gutt. Jeg lever et drømmeliv som kaptein for en av de største klubbene i verden. Jeg elsker å komme på jobb hver dag og de erfaringene jeg har fått siden jeg som var åtte år og siden jeg først signerte for klubben, vil jeg ikke bytte bort for alt i verden.

31-åringen fikk sin debut da han kom inn som innbytter for Vegard Heggem 29. november 1998 i en kamp mot Blackburn og etablerte seg raskt som en nøkkelspiller i klubben. Han overtok kapteinsbindet fra Sami Hyypiä i 2003.

Les også: Gerrard og Mancini i tunnelkrangel

Optimistisk
Så langt har han vunnet Champions League (2005), UEFA-cupen (2001), FA-cupen (2001 og 2006), ligacupen (2001 og 2003) og den europeiske supercupen (2001 og 2005). Det han virkelig ønsker seg, er å vinne Premier League.

- Det vil komme flere høydetopper og bølgedaler, det er det ingen tvil om. Det viktige er å reagerer bra på bølgedalene og erfare mer av høydetoppene. Jeg er sikker på at klubben beveger seg i riktig retning. Vi har et fantastisk lag, vi har de rette eierne og det rette apparatet bak laget, så jeg er veldig trygg på at vi får flere gode opplevelser i framtiden, sier Gerrard.

Som en del av den nye kontrakten, har Gerrard også takket ja til å påta seg en ambassadørrolle når spillerkarrieren er over.

- Det er veldig smigrende for meg at klubben tilbyr meg en sjanse til å bli værende den dagen jeg legger opp som spiller. Jeg håper det blir mange år til dette, for jeg vil spille så lenge jeg kan, forsikrer 31-åringen.

Englands beste
Både manager Kenny Dalglish og sportsdirektør Damien Comolli er strålende fornøyde med at Gerrard nå har forlenget kontrakten. Comolli forteller at han ofte opplever at spillere han diskuterer overganger med, spør om kontraktssituasjonen til Steven Gerrard fordi de så gjerne vil spille sammen med ham.

- Alle sier at han er den beste spilleren dette landet har hatt de siste 20 årene. Jeg tror det er ganske enstemmig. Jeg leste nylig i fransk presse om en avstemning av de beste fem spillerne i engelsk fotball de siste 20 årene, og de endte opp med Stevie på topp, sier Comolli til liverpoolfc.tv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.