RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kees van de Veen/Scanpix

- Enorm gevinst for RBK og Molde

Sist oppdatert:
Lars Tjærnås tror Rosenborg og Molde kan slå godt fra seg i Europa League.

Da Mikkel Diskerud hamret ballen i nettet bak Legia Warsawas keeper i det 87. minutt, var det nær god gammel Europacup-stemning på Lerkendal.

Scoringen sikret trønderne en plass i Europa Leagues gruppespill, samtidig som Molde overbevisende sendte Heerenveen ut av turneringen.

- Enorm gevinst
Lars Tjærnås, som kommenterte Rosenborgs kamp for Canal 9, er ikke i tvil om at to tippeligaklubber i Europa League vil gi et stort løft for norsk fotball.

- Det gir en enorm gevinst både sportslig og økonomisk. Den læringen du får av seks kamper i gruppespill må du prate om i seks år for kanskje å kunne få samme effekt, sier Tjærnås til Nettavisen.

Den tidligere Lillestrøm- og Vålerenga-treneren mener kamper mot andre systemer og spillestiler vil gi Rosenborgs og Moldes spillere svært nyttig erfaring.

- Du møter en annen type motstander og en annen type spill, som gir optimal læring og utvikling. Dessuten avler suksess ny suksess ved at det gir poeng på rankingen, som igjen gir bedre utgangspunkt neste år.

Høster av egen suksess
Tjærnås mener det er positivt at Norge er i ferd med å få et par klubber som viser seg å holde et stabilt høyt nivå. Tjærnås tror både Molde og Rosenborg kan slå godt fra seg når gruppespillet i Europa League sparkes i gang.

- Nå er vi i ferd med å få noen stabile toppklubber slik at de samme klubbene drar nytte av gevinsten de selv har skapt. Jeg tror begge de norske lagene kan slå brukbart fra seg i gruppespillet. Selvsagt avhengig av trekningen, men det kanskje aller viktigste er at det gir norsk fotball oppreisning.

Trekningen kan du følge direkte her fra 13.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere