- Enten blir du proff, eller så ender du i fengsel

SKJERPET SEG: Raheem Sterling endret livsstilen sin da Liverpool-manager Brendan Rodgers tok en alvorsprat med ham.

SKJERPET SEG: Raheem Sterling endret livsstilen sin da Liverpool-manager Brendan Rodgers tok en alvorsprat med ham. Foto: All Over Press

Liverpool-profilen fikk streng beskjed.

Da Raheem Sterling (19) gikk på skolen, sa en av lærerne hans at han enten ville ende opp i fengsel eller som fotballproff.

Det endte opp med det siste, men kunne like gjerne vært det første.

Som femåring forlot han Jamaica sammen med familien, og oppveksten skjedde i et tøft nabolag i nordvest-London, kun en langpasning unna Wembley. Han spilte ikke en organisert fotballkamp før han var ti år, og det var fotballen som ble redningen.

Skjerpet seg
Som 15-åring tok Sterling sin livs største avgjørelse da han valgte å forlate QPR og London og reise til Liverpool. Han ville vekk fra den dårlige innflytelsen storbyen hadde på ham.

Lørdag trykker den engelske storavisen Daily Mail et langt intervju med Liverpool-stjernen, og der er unggutten åpen om sin trøblete fortid.

Og det er særlig ett øyeblikk han husker godt, og det skjedde ganske nylig. Sterling hadde nettopp blitt frikjent for vold mot sin tidligere kjæreste da Rodgers tok ham til side og ba ham skaffe stabilitet i livet sitt.

Det endte med et langt og kritisk blikk i speilet for tenåringen.

- Nå er dagene mine slik at jeg reiser på trening og reiser hjem fra trening. Slik har det vært de siste 12 månedene. Jeg har prøvd å leve, sove og spise fotball, akkurat slik manageren har bedt meg gjøre, sier Sterling til Daily Mail.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD: Raheem Sterling har imponeret med spillet sitt den siste tiden. Foto: Jon Super (Ap)


19-åringen har likevel ikke sluttet å være nettopp det, 19 år.

- Når det passer seg, har jeg det gøy med vennene mine hvis jeg har fri. Men i det siste har jeg måttet ofre mye, og sånn sett har det vært et stort skritt fremover, helt annerledes enn tidligere. Jeg var 18 da manageren snakket til meg, og jeg forsto at jeg ikke er som andre tenåringer. Jeg kan ikke gjøre ting andre 18-19-åringer holder på med. Jeg måtte gjøre endringer i livet mitt, sier Sterling.

Forandret stil
Det har gitt resultater. Vingen har vært lysende for både Liverpool og England, og Sterling er blant de ytterst få landslagsspillerne som kom hjem fra VM med et bedre rykte enn da han dro.

Mye av æren for det skal han selv ha. Han forteller hvordan han har klart å bli tøffere i hodet når han møter spillere som César Azpilicueta, ikke Joe (16) fra Birmingham på reservelagsnivå.

- Jeg og agenten min satt oss ned og kikket på video fra tiden min på ungdomslaget. Da så jeg at jeg snudde meg riktig vei og utfordret med én gang jeg fikk ballen. Når jeg kikket på video fra førstelaget, gikk jeg heller for de trygge valgene. Da bestemte jeg meg for å begynne å spille slik jeg gjorde, og det har fått forsvarsspillerne til å havne bakpå, sier han.

Lørdag spiller Sterling en viktig rolle når Liverpool møter Aston Villa på Anfield klokken 18.30. Nettavisen følger kampen.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.