- Er Balotelli under gransking?

FORSVARER MARIO: Cesare Prandelli er bare delvis enig i kritikken mot Mario Balotelli. Han er imidlertid klar på at han må holde fokus, selv i frustrerende perioder i kampene.

FORSVARER MARIO: Cesare Prandelli er bare delvis enig i kritikken mot Mario Balotelli. Han er imidlertid klar på at han må holde fokus, selv i frustrerende perioder i kampene. Foto: Vincenzo Pinto (Afp)

Italias landslagssjef er bare delvis enig i kritikken.

16.05.14 12:55

Mario Balotelli blir et av Italias viktigste angrepsvåpen under sommerens VM i Brasil.

Milan-spissen, som står bokført med 12 mål på 29 kamper for landslaget, blir ofte kritisert for det som kan oppfattes som likegyldighet på banen.

- Kan ikke miste fokus
Nå sier landslagssjef Cesare Prandelli rett ut at den tidligere Manchester City-spissen er nødt til å holde fokus under mesterskapet.

- Hvis en stjernespiller er i ti minutter før han begynner å kjede seg ... tålmodighet. Han må holde fokus på de rette bevegelsene, sier Prandelli i et intervju med Gazzetta dello Sport.

- Jeg vil ikke ha en spiss som opererer midt på banen. Midtbanespillerne mine bør ikke respondere på de bevegelsene, selv om det betyr at han ikke får ballen.

Mange italienske journalsiter er skeptiske til Mario Balotelli og formen han har vist på slutten av sesongen. Helten fra EM-semifinalen mot Tyskland i 2012, er likevel tatt ut i Prandellis bruttotropp på 30 mann, og det er ventet at han er med i den endelige 23-mannstroppen.

- Er han under gransking? Da må jeg svare med fakta. Mario har scoret 14 ligamål. Han spilte nesten alltid på topp alene, faktisk var han best i de kampene han spilte som ensom spiss, sier Prandelli.

- Må være i boksen
Landslagssjefen gir imidlertid Milan-president Silvio Berlusconi rett i at Balotelli med fordel kan jobbe med å bli mer effektiv foran mål.

- Når vi har ballen må han være inne i boksen. Han trenger ikke å flytte seg rundt og komme imot for å møte. På det punktet har Berlusconi rett, sier Prandelli.

Italia har havnet i Gruppe C sammen med England, Uruguay og Costa Rica. De assurblå jakter i år sin femte VM-tittel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.