RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er du den 8. kongen av Roma, Riise?

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg har i alle fall aldri vært bedre, sier John Arne Riise til Nettavisen.

Aldri før har John Arne Riise hatt samme flyt som han er i nå.

Jo da, han vant Mesterligaen med Liverpool, men 19 kamper på rad uten tap? Det opplevde han ikke der.

Nå hylles han som en av Romas aller viktigste og beste spillere, en italiensk avis døpte ham «den 8. kongen av Roma», og Romas norske nettside mente han var så nær legendestatus som det er mulig å komme på under to år.

- Det har tatt skikkelig av de siste par månedene, innrømmer Riise overfor Nettavisen.

- Det er klart at jeg setter pris på det, men egentlig blir jeg litt flau av det hele, legger han til.

Søt musikk
Tidligere har Riise og lagkameratene opplevd at fansen har møtt opp for å ytre sin misnøye med dem. Nå er det helt andre toner fra fansen. Kanskje ikke så rart. Man må helt tilbake til 28. oktober for å finne forrige gang Roma tapte en fotballkamp. Nå er de oppe på sølvplass i Serie A, og fortsetter flyten kan de muligens også utfordre Jose Mourinhos Inter om gullet.

- Jeg husker vi landet på flyplassen etter at vi hadde slått Juventus. Jeg hadde scoret seiersmålet. Vi landet midt på natta. Klokka tre. Likevel ble vi møtt av 500 fans. Alle sang navnet mitt. Jeg må vel kunne si at det var et av høydepunktene, sier han.

Han er imidlertid krystallklar på hva som er hemmeligheten bak suksessen, og gjentar gang på gang på gang overfor Nettavisen at alt handler om å gi alt - hver eneste gang. Enten det er på trening eller i kamp.

For selv om Riise har vunnet Mesterligaen, FA-cupen, ligacupen, den europeiske supercupen og Kniksen-prisen er ikke 29-åringen mett.

Bedre på mye
Derfor mener han også at han aldri har vært bedre enn han er akkurat nå.

- Det er egentlig vanskelig å bedømme sånn selv. Jeg hadde jo en god sesong da jeg vant Mesterligaen med Liverpool. Men jeg er i alle fall blitt mer rutinert i rollen min og med arbeidsoppgavene her i Roma. Jeg føler også at jeg er blitt bedre defensivt og taktisk, og kanskje er jeg også blitt litt bedre fysisk og teknisk, sier han.

- Fokuset mitt er uansett knallhard jobbing. Spesielt i gode perioder hvor fallhøyden er stor, legger han til.

- Har du noensinne hatt det så gøy som fotballspiller?

- Det er også vanskelig å sammenligne. Jeg hadde noen fine år i Monaco og Liverpool, og ingenting er jo større enn å vinne Mesterligaen slik jeg gjorde i Liverpool. Den store forskjellen er kanskje at jeg nyter suksessen på en helt annen måte nå.

Hvor lenge kan suksessen fortsette?
Spørsmålet er om Riise og Roma kan fortsette suksessen. Og om de virkelig har noen sjanse til å ta Inter helt på toppen av tabellen. Men for en gangs skyld i intervjuet blir normalt så åpne Riise ganske så reservert.

Eller rett og slett kjedelig, om man vil.

- Hva er målet for sesongen? Seier i serien, Europa League og cupen?

- Der må jeg nok ta den kjedelige varianten. Vi tar én kamp av gangen.

- 19 kamper uten tap. Kan dere gå ubeseiret sesongen ut?

- Det er helt umulig å svare på. Vi tar, som sagt, én kamp av gangen.

- Vi har ikke vunnet noe
Og akkurat den tilnærmingen skal tidligere Juventus- og Chelsea-trener Claudio Ranieri ha sin del av æren for.

- Ranieri er veldig klar på at vi ikke har vunnet noe enda. Derfor er fokus bare én kamp av gangen. Det handler om ikke å bruke unødvendig energi. Når det er sagt, vi er glad i titler og vet at vi at vi kan vinne noen titler i år - dersom vi gjør jobben vår riktig.

Riise har spilt 22 av Romas seriekamper så langt i sesongen. Ingen andre i klubben har vært på banen like ofte i Serie A. I tillegg har han vært på banen i de fleste kampene i europacupen og den nasjonale cupen.

Men den duracell-kanin-lignende nordmannen innrømmer faktisk at han også kan bli sliten.

- Jo da, jeg blir sliten, jeg også. Men jeg henter meg raskt inn igjen, og i år har jeg hatt utrolig mye energi. Jeg slet litt med språket det første året her nede. Det hemmet meg litt - også i det sosiale livet. Nå kan jeg språket og stortrives. Det hjelper selvsagt mye. I tillegg hjelper selvsagt all grunntreningen jeg legger ned i løpet av sesongen og feriene mine.

- Men er det én ting som er sikkert - jeg kommer til å jobbe minst like hardt i fremtiden. Jeg har nemlig utrolig lyst til å vinne noe med denne klubben.

PS. Roma ligger ni poeng bak Inter i kampen om Serie A-gullet, de møter Panathinaikos i 16. delsfinalen av Europa League, og har en god sjanse til å nå finalen i den italienske cupen. Udinese ble slått 2-0 hjemme i den første semifinalekampen, men legg merke til, returkampen spilles først i april.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere