- Er du så sikker på det?

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Nils Arne Eggen vet ikke om han har ledet Rosenborg for siste gang på Lerkendal.

02.12.10 10:38

ROSENBORG - BAYER LEVERKUSEN 0-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Onsdag ble en spesiell dag på Lerkendal. Ikke fordi Rosenborg tapte mot Bayer Leverkusen og dermed mistet alle muligheter til å ta seg videre fra gruppespillet i Europa League.

Nei, onsdag ble en følelsesladet affære for mange Rosenborg-supportere. Det var kvelden da Roar Strand fikk sin siste hyllest som spiller, Vadim Demidov tok farvel og ikke minst var det den siste kampen for Nils Arne Eggen som trener for Rosenborg på Lerkendal.

Eller var det den siste kampen?

- Har ikke den type følelser
På pressekonferansen etter tapet for tyskerne ble nemlig Rosenborg-treneren spurt om hva han følte etter sin siste kamp som trener for hjemmelaget på Lerkendal Stadion, og da ville ikke Eggen være altfor kategorisk.

- Er du så sikker på at det er min siste kamp? Den siste i denne perioden ja, men jeg har vært på Lerkendal i mange år, jeg, sier Nils Arne Eggen.

Dermed hadde han heller ikke altfor sterke følelser, verken underveis i eller etter kampen.

- Jeg har ikke noe forhold til akkurat det der. Jeg har ikke den type følelser, hevder han.

Men om det ikke var sikkert at Eggen ledet sin siste kamp på Lerkendal, var det i alle fall ingen tvil om at det er spesielt én ting Rosenborg har manglet i Europa League denne høsten.

For med seier mot Bayer Leverkusen ville håpet om avansement levd, men som i flere av kampene denne høsten slet Rosenborg nok en gang med å omsette godt spill og gode scoringsmuligheter i mål.

Der har laget sin aller største utfordring, mener Eggen.

- Foruten 15 minutter mot slutten av førsteomgangen hadde vi grepet på det. Vi skapte 4-5 gode sjanser og mot lag som Bayer Leverkusen må man score på disse. Nasjonalt scorer vi i slike situasjoner, men internasjonalt er vi hakket for dårlige til å omsette sjanser til mål, forklarer Eggen.

- Vi har et lite hakk igjen til vi holder europeisk klasse. Men det henger også sammen med at Rade Prica og Steffen Iversen, våre to beste målscorere, ikke har fullført ei eneste hel trening i høst, føyer han til.

- Der forskjellen ligger
Og Eggen får støtte fra spillerne sine.

Mattias Bjärsmyr mener nemlig at oppgjøret mot Leverkusen var typisk for Rosenborgs europacupspill denne høsten.

- Det er der forskjellen ligger. De scorer fra 25 meter ut av ingenting, mens vi scorer ikke fra fem meter, sier Rosenborgs svenske midtstopper.

Svenskens makker, Vadim Demidov, er også helt enig.

- Vi skaper flere sjanser enn dem, da bør vi også score flere mål. Men det er slik det har vært i høst, og der ligger også forskjellen. Det er selvfølgelig trist, men sånn er det, sier Demidov, som spilte sin siste kamp på Lerkendal, før han over nyttår skal prøve lykken i spansk fotball og Real Sociedad.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.